söndag, januari 13, 2013

PT

Under jullovet så bestämde jag mig för att nu måste jag få lite fart på mig och liten svart när det gäller lydnaden - framför allt så är det ju brukset jag vill köra och hur det än är så är lydnaden en väsentlig del även där, men även lydnadslydnaden lockar mig. Förutom agilityn då. Det är rätt roligt för här nere i Skåne så är det inte så många som vet att jag faktiskt har en bakgrund inom lydnaden o brukset. Hade man å andra sidan nämnt mig för agilitymänniskor i Sthlms-distriktet så tror jag inte det är sååå många som skulle känna igen namnet heller...

Sagt och gjort, jag behöver en spark där bak och därför bokade jag enskild tid hos vår favoritinstruktör Petra (som vi ju har haft på klubben några gånger nu för agilityträningens skull). Igår var det dags och vi gick igenom momenten i appellen. Det mesta funkade faktiskt över förväntan, tyckte jag, med tanke på hur lite vi faktiskt tränat det senaste... halvåret eller så. Det har blivit mycket agilityträning fram tills snön kom. Läggandet och inkallningen var riktigt bra (det är lite småplock och i synnerhet på läggandet så ska mina dk-n bort, de behövs inte visade det sig när jag fick "order" att hålla händerna i nederkanten på träningsvästen och titta rakt fram), i linförigheten är det en del småfix (bl.a. så ska jag INTE flytta med hunden...) och även på hoppet finns det lite att mecka med, han har lite svårt att lämna min sida när jag står still vid ett hinder. Vilket är lite naturligt med tanke på att i agilityn så gäller principen jag springer-du springer, jag stannar-du stannar! Framförgåendet har jag inte ens börjat på så där ska jag börja jobba med själva ståendet och apporteringen är ju ett "problem" sedan tidigare, så där fick vi också lite trix att pyssla med hemma. Det ÄR något med mig och apportering, för när husse kör dummy-apportering så går det finfint?!

Vi fick även med oss en del generella tips och trix att fundera på, bl.a. så är det ju faktiskt inte samma sak att "sitta upp" från liggande som att "sätta sig" från stående eller gående. Om man nu vill vara extra tydlig mot hunden.

Kul var det i alla fall och nu har vi som sagt lite att jobba på. Utöver det jag redan vet att jag behöver jobba med i agilityn.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Visst är det härligt att unna sig en timmes privatträning då och då. Det, om något, ger en nytändning. Lycka till med den fortsatta träningen.

Bibbi sa...

Ja, det gör det verkligen. Har blivit alldeles för lite eget kursdeltagande de senaste åren, men det ska det bli ändring på i år. :-)