torsdag, oktober 26, 2006

Tävlingssekreterartant?

Igår var det tävlingsmöte på Söderåsens BK. Det är ju dags för min "debut" som tävlingssekreterare på den klubben om 2 veckor när det är appellklass och lydnadstävling samma dag. Det är 2 "lite äldre damer" och så jag då, som ska hålla i sekretariatet under dagen. Igår skulle först tider bestämmas av tävlingsledarna och sen skulle vi skicka ut PM. Eftersom det är många deltagare blev den lista vi fick ut ur dataprogrammet nästintill oläslig (pytteliten text). Vad göra... Och nu rycker "juniortanten" in. "Vi exporterar och skriver ut i ett annat program". Sagt o gjort och damerna blev nog ganska imponerade av det jag åstadkom - jag har ju lärt mig en del under åren på TBK.

Sen uppstod nästa problem - för många papper i kuvertet = för tungt för enkelt porto. Plus att kopiatorn inte gillade att köra papprena en gång till så att det blev dubbelsidigt. Vem har sagt att administration ska vara enkelt?! Efter ytterligare snickeri i datorn lyckades jag lägga ihop PM-texten (här används inga automatiska mallar i programmet, inte) och deltagarlistan så dessa var på exakt 2 A4-sidor. Och sen skrev vi ut alltihopa i laserskrivaren istället för att hålla på och bråka med kopiatorn. Skrivaren var betydligt mer välvilligt inställd när vi stoppad tillbaka sidan 1 för att köra på sidan 2 på baksidan på papprena... Men det hela tog sin lilla stund och vi var klara strax före 21 på kvällen.

Eftersom jag ändå var på klubben så passade jag även på att köra ett lydnadspass med Hampus (B var ändå på möte så om jag kom hem en kvart senare spelade inte så stor roll, mer än möjligen för Otto som nog var lite småsur och hungrig, men han hade i alla fall fått vara med en stund inne på kontoret på klubben). Det gick faktiskt över förväntan - uppenbarligen är det bra uppladdning för honom att sitta i bilen och ha riktigt riktigt tråkigt...?! Körde vidare med mina "baklängeskedjor" (alltid belöning efter sista momentet = hopp). Började från stå till hopp, la sedan till ligg + inkallning och avslutade med att köra igenom hela programmet. Några små strul hade vi med ställande under gång (stannar inte på första kommandot?! upptäckte dock att om jag försöker låta likadant som jag gör på inkallningen när jag säger "stå" så verkade det funka bättre... röstträning för matte?!) och apportering (återigen i träsket "springer ut men tar inte apporten" - får köra lite motivation/gripande där! Trodde vi hade kommit åt det problemet...). Ska ta och träna de momenten separat i början av nästa vecka (det är alltså nästa helg vi ska tävla, den 5 november). I helgen blir det ju tyvärr ingen träning eftersom jag åker till Stockholm och hundarna ska vara hemma med husse. Ikväll är det månadstävling på klubben och det blir ju en liten värdemätare på hur vi ligger till + att vi får störningen av tävlingsledare och domare på plan, igår kväll var vi ju helt ensamma.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite kuriosa; jag och Iza har tillbringat några nätter i sekretariatet på Söderåsens BK! Så jag kan se dig framför mig, i rätt miljö, vid kopiatorn och datorn. :-) Vi hade ju våra kennelläger där under några år. För övrigt verkar det vara en jättemysig och välskött klubb så jag blir lite avundsjuk på dig. ;-) Du får gärna hälsa till Helena Dådring om du träffar henne. Dom har/hade (?) också en hund från Lunabjäret, Cozz, så det är så vi känner varandra.