söndag, oktober 01, 2006

Gå i fängelse - direkt i fängelse, utan att passera gå...

Alla som någon gång spelat Monopol känner igen rubriktexten. Ibland är det tur att man har buren att ta till när man har valp. Och för att nu inte någon ska tro att vi burförvarar valpen hela tiden så - nej, det gör vi inte! Men ibland märks det att han är övertrött och då brukar det fungera bra att stänga in honom en liten stund så att han faktiskt somnar... Valpar behöver ju faktiskt mycket sömn!

Helgen har vi annars tillbringat på Ivö Camping på Ivön i Ivösjön utanför Kristianstad. Den här gången utan husvagn... Det var prova-på läger i Skåne-Blekinge hundungdoms regi. Jag har hållit i bruksdelen (tillsammans med Je) och B har hållit i lydnad (med Jo). Övriga grenar som ungdomarna fick prova var agility, freestyle och handling. Ett obligatoriskt pass i vardera grenen och avslutningsvis fick de välja fritt. Vi körde lite enkla grundläggande "hitta-övningar" i skogen. Inte så mycket till regelrätt sök egentligen, men många behövde jobba på den egna kontakten med hunden. Intressant också att se att så många ungdomar och hundar verkar så rent ut sagt bortkomna i skogen!! Går man bara lugna promenader på asfalterade cykelvägar med sina hundar eller...?? "Spring ut och göm dig bakom trädet" - då lunkar hundägaren sakta ut till trädet. Vi försökte förklara att oavsett vad man ska göra med hunden är det bra att gå i obanad skogsterräng, även med kopplad hund, eftersom hunden då måste använda sina muskler och lär sig att balansera sin kropp...

Natten mellan igår och idag kom ett rejält åskväder över oss. Regnet vräkte ner, blixt och dunder. Helt sanslöst - i september/oktober! Annars har vi haft tur med vädret, några regnstänk igår och strålande sol idag.

Jag har nog förresten hittat anledningen till Simbas bristande intresse för mat. Han luktade rätt illa ur munnen så jag tog fram tandskrapan. Och hittade någon slags böld i munnen... Det blir ett veterinärbesök i veckan för honom också. Otto ska ju vaccineras, Hampus ska ta stygnen, så tillfällen finns ju. Suck.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hörde åska på avstånd i lördags men vi klarade oss från det värsta. Här kan det dock åska mitt i vintern så inget förvånar mig längre...

Hoppas det blir ordning på alla hundarna och att bölden inte är något allvarligt.