söndag, juli 29, 2007

Bara timmar kvar nu

Ja, på semestern alltså. Förmodligen börjar min hjärna inse detta eftersom jag inatt hade någon väldigt förvirrad dröm som inkluderade min grupp på jobbet. Exakt vad det gick ut på minns jag så klart inte.

Igår var husse på hugget och la inte mindre än 2 blodspår åt Otto. Stackars Hampe-stampe fick inte göra så mycket mer än gå på promenader, "yours truly" var nämligen i städtagen. Har hållit på och plockat i pappershögarna här hemma sedan i fredags och det fortsatte igår - utöver den vanliga "veckostädningen" tog jag dessutom fram den stooora dammtrasan och gick loss på alla våra prydnadssaker. De flesta av dessa står visserligen i vitrinskåp men även bakom glasdörrar smiter det ju in en del damm. I ärlighetens namn är detta dock insatser som jag gör... högst 2 ggr om året. OK, just den här gången flyttade jag om en del mellan skåpen men totalt tog hela projektet närmare 3 timmar! Vi har alldeles för många "pryttlar", helt klart...! Men ni vet hur det är - varenda liten grej har affektionsvärde. Husse å sin sida, gjorde rent i dammen där det blivit en del algtillväxt. Tomaterna börjar mogna i växthuset, åtminstone körsbärstomaterna. De gula verkar inte riktigt "vilja sig" i år heller. Vete katten vad jag gör för fel med den sorten - näring får de och allt...

Idag så har vi varit i farten nästan hela tiden. Husse var ute och la spår åt Otto igen. När han kom hem tog vi hundarna och körde till skogs och gick en runda. På promenaden hittade vi faktiskt en del kantareller. Det sägs ju att detta ska vara fördelen med en så här regnig sommar. Men nu får det faktiskt ta och bli lite värme och sol så vår hibiscus får slå ut snart - det är massor av fina knoppar på den! Innan vi gick ut på promenaden la jag ett rätt kort, men pinn-rikt, spår åt Hampus. Och ser man på... av 5 utlagda apporter så gjorde han tydliga markeringar på nr 1, 3 och 5. Ca 50 meter till första apporten, lite "vims" därefter (som troligen bidrog till den missade nr 2). Jag är snabb på att klicka vid minsta intresse för pinnarna nu så får vi se om det ger effekt. Har max 5 meter lina ute för att verkligen se vad som händer. (Får tacka för tipset om rutan, värt att testa och se om det funkar - vi ska tävla igen om... 3 veckor)

Väl hemkomna satte jag igång med ett sånt projekt som det är helt fel årstid för - frosta av frysen. Det har blivit mer o mer uppenbart att det nog var dags att städa lite där så det var lika bra att göra det rejält. Nu har vi ju tillgång till en frysbox också, utöver frysen i köket, och det råkar faktiskt finnas plats i den också, så det gick ganska bra att "rädda" det som behövde räddas. Tyvärr visade det sig ju också att det fanns en hel del som det var dags att kasta. Jag blir så arg på mig själv när jag står och slänger mat! Vi funderar nu på något bra "system" för när vi köper saker och fryser in - för att ha lite "koll". Några bra förslag, kära vänner? Någon form av lista?

När detta var klart tog husse Otto och körde till skogs för att ta blodspåret. Såna ska ju gärna "ligga till sig" rejält, det är bara vi bruksmänniskor som tror att hundar inte klarar att spåra när spåret har legat mer än 2 timmar... ;-)

Jag tog med mig själv (Hampe är ju måttligt road) och gav mig ut på mitt hittills längsta löppass. Det är exakt 4 veckor kvar till Tjejmilen och de närmaste veckorna måste jag få till några pass med ordentlig längd. Den här gången blev det ca 7,7 km och det tog exakt 47 minuter i ett "högt" tempo största delen av tiden. Det finns nog ett visst hopp för att kunna klara det uppsatta målet trots allt!

När nu semestern går mot sitt slut så är det väl dags att ta sig i kragen och börja jobba med diverse föreningsuppdrag som jag "förträngt" (aktiv förträngning...) under semesterveckorna. Ett par protokoll, t.ex...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ang frysen; klisteretiketter eller maskeringstejp där du skriver datum kanske?