onsdag, juli 18, 2007

Vi hade i alla fall tur med vädret?

Frånvaron av inlägg i bloggen den senaste tiden har berott på semester. Och som ni kan gissa av rubriken så har den tillbringats i husvagnen. Även i år körde vi upp till Mora och turistade i Siljansbygden. Och det finns vissa saker som jag vägrar göra på semstern - som att ta med datorn, eller leta efter internetcaféer. Den första gången jag faktiskt ägnade mig åt medveten "avvänjning" (emellanåt upplever jag mig nog som lätt internetberoende) var för drygt 5 år sedan när min mamma fyllde jämna år och hela familjen firade detta på Gran Canaria. Inte en enda gång under veckan var jag i närheten av en dator. Detta har jag sedan försökt att hålla på - är jag bortrest, så är jag. Har dock noterat att trenden med trådlöst nät börjar sprida sig, vissa campingplatser tillhandahåller denna finess...

Tja, vi har i alla fall haft en bra semestervecka, vädret har varit milt sagt varierat - minst en regnskur om dagen men också en del sol och värme. Nu hör jag ju till den skara som hellre sitter i skuggan med en bok än ligger och pressar på stranden, så jag lider inte direkt av frånvaron av fjolårets tropiska sommar.

Nu har vi varit hemma i 2 dygn och det var först ikväll som jag satte mig vid datorn. Igår hade B den på en stund men jag kände bara att "nej, jag orkar inte"... Ett sundhetstecken kanske, att inte abstinensen är allt för svår?! ;-)

Naturligtvis har det hänt en massa saker på semestern som jag har tänkt att "det här borde jag skriva om" men... hur sammanfattar man 10 dagar kort och koncist?! En liten kul "incident" var väl när B skulle passa på och köra lite vattenapportering med Otto. På området fanns en halvtam gräsandshona... som naturligtvis trodde att den i vattnet kastade dummyn gick att äta. Gräsand och Otto i race med dummy som mål?! Lite oroväckande var det när Otto började styra mot "ankan" men efter en tillsägelse från husse ändrade han kurs och siktade på rätt "byte" dvs dummyn. Duktig hund!

Hampus och jag har tränat lite lydnad, vi får väl se om det räcker när det är dags för tävling igen. Rutan, rutan...

Nu är vi i alla fall hemma igen och det är inga fler större utflykter inplanerade. Sen är frågan hur mycket jag orkar sätta mig här och skriva. Har en del små projekt att syssla med under resten av semestern...

1 kommentar:

Anonym sa...

Har också ägnat mig åt avvänjning, och det har gått bra. Iza var betydligt mer sugen på att gå upp till datorn när vi kom hem igår... Och snart blir det en veckas avvänjning igen!