tisdag, juli 31, 2007

Och så gick två arbetsdagar

Jahapp, då har jag varit tillbaka på jobbet i hela 2 dagar. Igår orkade jag faktiskt inte sätta mig vid datorn på kvällen...

Lyckligtvis är det lite halvlugnt den här veckan - fortfarande en hel del av medarbetarna i projektet som har semester så gårdagen kunde jag i lugn och ro ägna åt att läsa mail och post... Idag har jag och kollegan L varit ute "på fältet" och bl.a. besökt depån i Ängelholm.

Igår kväll passade vi på att ta en tur ut till BK och träna hundarna. Jag körde fritt följ, rutan och apportering med Hampus. Fria följet och Rutan gick riktigt bra, apporteringen delade jag upp i "avlämnande" och "hämta". På ett av "hämta" tillfällena fick lillebror utgöra lite konkurrens... tyvärr släppte husse honom lite för tidigt - Hampe ger sig nämligen alldeles för lätt, lillebror är mycket snabbare på att springa till apportbocken!

Ett par små lustiga "incidenter" hade vi också. Först var det när jag hade ställt iordning rutan och lagt ut en apportbock på planen och sedan gick och hämtade Hampe. På väg in på plan började jag prata med en klubbkamrat och på något vis blev B som redan stod på plan med lös Otto bredvid sig, indragen i samtalet. Plötsligt tröttnar Otto på att sitta och vänta på någon form av kommando och sticker iväg som en oljad blixt, tvärs över plan - och hämtar apportbocken som jag lagt på en stubbe?!
Nästa händelse var när en valp smet från kursen på andra planen och var på väg mot Otto som just var mitt i en apportering och hade munnen full av dummy... Det såg precis ut som att han försökte "mota bort" inkräktaren?!

När vi kom hem tog jag och hundarna en runda i trädgården och avlivade ett antal sniglar. De som mumsade på "Snigelfritt"-korn gör mig lite sadistiskt lycklig. JA, jag är djurvän - men när det gäller mördarsniglar är jag det INTE... Som min vän H konstaterade efter sitt besök här: Kriteriet på djur som jag tycker om är att det måste till två stycken för att de ska kunna föröka sig?! (Eller något åt det hållet)

Idag skötte husse hundpromenerandet, jag stack ut på ett långt löppass igen när jag kom hem. Samma sträcka som i söndags men i ett något lägre tempo. Den här veckan och nästa är det ganska "tung" träning med långa pass, för att sedan gå över i lättare pass de sista 2 veckorna innan det är dags för tävling. Vi börjar nu fundera över såna saker som hur dags vi ska hämta nummerlappar (så tidigt som möjligt!) och vilken startgrupp som vi lämpligen ställer oss i. Tydligen är det väldigt vanligt att folk står i fel grupp (och ett vagt minne från min förra insats i detta lopp för 10 år sedan säger mig att jag - som inte sprang särskilt fort den gången - sprang om ganska många...) dvs alldeles för långt fram i fältet. Egentligen borde vi alltså ha siktat på en tid under 55 min för då är man kvalad till startgrupp 1 nästa år...?!

1 kommentar:

Unknown sa...

Japp, det måste till två för att göra flera djur... De där slemmiga monstren du har är ju helt meningslösa! Ungefär som maneter.

Lite oroväckande är att på en av mina rundor slemmar det omkring liknande kretaur i varierande varianter av brunt. Ryser varenda gång jag måste hoppa åt sidan - halka på en sån har jag ingen lust med!