måndag, juli 02, 2007

CK!!






Vi har tillbringat helgen i Borås, där det var hundutställning i dagarna två. Jag har bl.a. beskådat Lotta och Karlsson i borderterrierringen och jag lovar nu att jag aldrig mer ska åka och titta när Lotta ställer ut - det verkar som det blir tvåor då?!

Vi har varit lite turister också och ramlade in på en postorderoutlet - milda makter så mycket kläder och för nästan inga pengar alls... Men man kan ju inte handla vad skräp som helst bara för att det är billigt?!

Det var trevligt att komma iväg på en liten "minisemester" i alla fall, campingen var bra och vädret var också hyfsat - det regnade natten mellan fredag och lördag men det var allt.

Igår var det alltså dags för Otto att debutera i utställningsringen. Vi har inte alls tränat så mycket på att "stå stilla" som vi borde ha gjort... Redan innan vi skulle in i ringen pratade vi lite med några andra wachtelmänniskor och döm om min förvåning när inte Otto försökte hoppa upp i famnen på någon av dem. Lite spak blir han uppenbarligen i "stökiga" miljöer - intrycken blir för många helt klart.

Utställningar är mycket väntan... Och när det väl är dags, så går det oftast över rätt fort, är min erfarenhet. Nu kan ju det kanske bero på att jag har haft hundar som inte har "gått vidare" i bedömningarna? Otto skötte sig i alla fall skapligt i ringen (att stå stilla var som väntat det svåraste) och jag blev riktigt riktigt paff när jag hörde domaren säga att "jag lurar på om jag ska ge han ett CK" och ringsekreteraren sen kom med ett rosa band och kort...! Nu kan ju wachtlarna se ut "lite hur som helst" men det finns ju en rasstandard och uppenbarligen tyckte dagens domare att han stämmer väl mot den, Otto-Bus! Så vi fick in i Bästa Hanhundsklass också men där fick vi stryk av den "vuxne" hanen. Husse var mycket stolt och köpte den största CK-rosetten som fanns...

För de av mina läsare (jag tror att det finns ett par stycken nämligen) som inte är hundfantaster så betyder CK i hundutställningssammanhang "CertifikatKvalitet" dvs hunden är så vacker att den skulle kunna få ett Certifikat (3 Cert är "biljetten" till utställningschampionatet). I wachtelhundsrasen måste man dock ha jaktprovsmeriter för att få tävla om certet (det räcker inte att vara snygg, man måste vara duktig också).

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är sååå välkommen även i fortsättningen när jag ställer ut. Tror faktiskt inte att det var bara ditt fel. ;-) Och du var ju inte i Växjö, säger du iaf, där han fick sin första 2:a.

Ha en skön fortsatt semester och glöm inte att ta emot husse när han landar från de rosa CK-molnen. :D