fredag, november 12, 2010

3 element emot mig...

Jaha - nu snodde nån en hel arbetsvecka också?! Dagar och kvällar rasslar förbi i en rasande hastighet.

Bland de mer intressanta händelserna den här veckan är väl att i tisdags så satte vi upp en halv hoppklass-2-bana på träningen. Och den satt som en smäck...! Första varvet så fick jag med mig Otto lite "väl bra" (hm - något har hänt här eftersom han börjar svara "överbra" på min handling) i ett par svängar. Andra rundan var nästintill klockren. Häftigt! Nu är jag ju så mycket "allätare" när det gäller hundträning så jag kan ju tycka att det är minst lika häftigt när hunden följer ett spår väldigt bra eller går ett suveränt fritt följ...

Igår var det omvänd ordning, då gick första rundan bra, nästintill lysande, och andra havererade... Den mentala uppladdningen var väl inte helt lysande då det kändes som om jag körde runt halva västra Skåne för att ta mig hem pga en olycka på E6an. Med facit i hand borde jag tagit vägen genom det mer "inre" av Skåne istället... Sen hade vi möte om budget för klubbens tävlingsverksamhet nästa år och så skulle jag gå igenom söndagens övningar med min "assistent" M. Pust, är det konstigt att man blir matt.

Apropå rubriken på dagens inlägg: Regn (nästan snöblandat), mörker och blåst. Vindkänsliga fordon ska inte köra över Öresundsbron och då blåser det rejält, milt sagt. Någon gång på 90-talet så hade jag en tränare i kanot som själv var i världseliten i kanotmaraton. Denne man yttrade någon gång i något sammanhang (kan det ha varit en intervju på TV-sporten?) något om att det finns 3 element som är svåra motståndare när man tränar paddling i Sverige under höst och vinter; mörker, regn och blåst. 2 av dem i kombination, oavsett vilka, funkar - men inte alla 3. Ungefär så kändes det nu ikväll när jag gick ut med hundarna. Det blev inte nån lång promenad, däremot tillbringade vi nog minst en halvtimme i badrummet i olika konstellationer och ägnade oss åt "hjärngympa". Tass på burk, dutt i hand och vanliga hederliga ligg och ligg kvar. Det tar sig. Och i synnerhet Hampus som är lite klickertränad sen innan är det oerhört häftigt att se när han försöker klura ut vad tusan matte nu vill att han ska göra! Dessutom är det väldigt häftigt att känna att man faktiskt börjar ungefär på den nivån där vi slutade vid senaste passet. Borde verkligen lägga mer tid på "badrumsträningen"!!

Egentligen borde jag ägna mig åt lite föreningsadministration ikväll men nä. Det är ju ändå fredag, så nu fortsätter jag slappa framför TVn.

Inga kommentarer: