söndag, november 21, 2010

Tidsoptimist var ordet

Efter att jag skrev förra inlägget satte jag igång med diverse föreningsadministration. Hur lång tid kan det ta att skriva en deltagarlista, mejla den till ansvarig ledare, mejla till boendet för en aktivitet och boka av en del av det som är förhandbokat, svara på ett mejl om en kurs, sätta ihop ett PM inför sagda kurs och mejla ut det, kolla konton (mitt eget och föreningens), sätta ihop en kursinbjudan (mall finns, bara att ändra datum...) och mejla ut den...?? Säkert gjorde jag något mer också men plötsligt hade 2 timmar gått! Administration tar mer tid än man tror och lika förbaskat är administratörer, sekreterare och assistenter ett utrotningshotat släkte på många arbetsplatser. Istället ska chefer, läkare, ingenjörer och allt vad det är, sköta allt sånt som de egentligen inte är särskilt intresserade av - eller kanske ens bra på.

Nåja, en hundpromenad har det blivit i alla fall. Husse och Otto drog till skogs imorse, så jag tog Hampus och Lazer och gick en sväng här hemma. Hade funderingar på att lägga ett spår på åkern på andra sidan cykelvägen men sen såg jag att grannen var ute med lösa hundar och då kändes det som att risken för förledningar var lite för stor, så jag la ner det projektet för stunden.

Nu - åter till projekt städning... Fördelen med sånt är faktiskt att man ser ett tämligen omedelbart resultat. Även om det är tråkigt medan man håller på.

Inga kommentarer: