onsdag, november 03, 2010

Life goes on...

Ja livet rullar på och som någon sa igår: Va f-n, nån har stulit en hel månad, vad hände med oktober?

November, vintertid, mörkt, grått och idag både regn och blåst. Verkligen denna månad från sin sämsta sida!!

I måndags tog vi ett tag med hemmet. Eftersom vi har varit iväg mycket på olika håll under helgerna så har det blivit något eftersatt på olika plan... När det värsta var åtgärdat tog jag först de två "stora" på en promenad och sen den "lille". Han är inte så värst liten längre egentligen, 11 månader idag! Rent fysiskt är han ju dock mindre än de andra två drumlarna där hemma, så "liten svart" kommer han ju att definieras som länge. Medan jag var ute målade husse vägg i extrarummet, där han igår monterade in ett element (medan jag var på klubben och tränade hund). Nu kanske vi så smått kan börja reda ut vad som finns i lådor, kassar och annat i det rummet...

Igår var det återstart av "tisdagsträningen" i agility. Trots att vädret verkligen inte var det bästa så var uppslutningen god, jag räknade till 10 förare varav en med 2 hundar. Lazer körde jag efteråt... Han har fått börja hoppa lite försiktigt på låga hinder nu, och så pysslade vi lite med däcket. Gruppen tvingade jag och L att köra några av de "dubbelbox"-övningar vi blev utsatta för i helgen. Eftersom det är rätt spretigt med förkunskaperna hos deltagarna (från dem som kommer i stort sett direkt från nybörjarkurs, till dem som tävlar klass II) så funderar jag emellanåt på hur vi ska lägga upp detta så att det blir så givande som möjligt. Kanske får vi börja ha en "nybörjarövning" och en "fortsättningsövning"? Risken är dock att alla vill köra fortsättning i vilket fall som helst... Medan jag stod och väntade passade jag på att köra lite "nosduttande" i handen med Otto och han har verkligen börjat fatta konceptet! Kul! Nu ska jag dock INTE göra misstaget att gå vidare för snabbt utan den här veckan kör vi dutt i hand. Nästa veckan KANSKE jag börjar försöka föra över det till ett plastlock eller liknande. Vi får se.

Jobbmässigt så är det lite smårörigt men så är det ju mest hela tiden. Det är aviserat tester i England igen, jag som trodde jag var färdig med de resorna men så blir tydligen inte fallet. På plussidan ligger att jag i måndags fick besked om min nya lön och även om det avtalsmässiga utrymmet inte var så stort så hade i alla fall mina chefer verkligen gjort sitt bästa för att ge mig "cred" för det jag gör. Trevligt! Och eftersom det blir en retroaktiv utbetalning (tror detta formellt ska gälla från 1 april) så blir det en extra slant lagom till jul.

Vi ska ju som sagt ha appell- och lydnadstävling om 1½ vecka. 16 anmälda till appellspår och jag sa ju redan när anmälningstiden gick ut att jag tror att det kanske blir 12 av dem som verkligen kommer till start. Jag kollade nämligen på hur statistiken anmälda kontra startande har sett ut de senaste åren. Igår fick jag besked på att det redan är 3 återbud. Funderar som bäst på hur många spår vi verkligen ska förbereda på lördag när vi ska ha "stora spårläggardagen".

Inga kommentarer: