söndag, november 07, 2010

Vem snodde min helg???

I fredags fick jag göra en mini-tjänsteresa till Växjö... Tillbringade väl nästan lika mycket tid på tåg och buss som jag gjorde på plats, men det var ändå värt utflykten!

Igår var det dags att förbereda spåren inför appelltävlingen nästa helg (appell, för icke-hundmänniskor, är "nybörjarklass" i bruksgrenarna spår, sök, rapport vilket även inkluderar ett lydnadsprogram). Vi har 12 kvar på startlistan efter återbud så vi gjorde 12 spår. Blir det inga fler återbud så lägger jag ut 2 reservspår på lördag, dem kan jag mäta upp själv... Hade god hjälp igår av M (som ska hjälpa till på tävlingsdagen), L (som står i köket på tävlingsdagen) och M (som inte kan vara med nästa helg men gjorde en god insats på det här viset). Tänk så mycket snabbare allt går när man är flera som hjälps åt, nu hade vi 10 spår ute på lite drygt 2 timmar. Det hade garanterat tagit mer än det dubbla om vi bara varit 2 vilket varit fallet tidigare år... Vi fick också lite extra hjälp av korna som fortfarande går på bete på området. Ska bli intressant att se hur mycket de trampat omkull av skyltar och hörnmarkeringar till på lördag när jag ska kolla om allt står kvar. Innan söndag hoppas jag de har flyttat - hem för vintern eller till någon annan hage...

Vi hade stämt träff med träningsgänget också, så det blev ett litet avbrott för lite sök- och spårövningar... Lazer har kommit på att det är kul att springa ut i skogen till den som sitter/ligger/står därute, men han har nog inte fattat alls att han ska koppla in näsan och hjärnan också, konstaterade vi. Tyvärr har det ju varit dåligt med kontinuiteten i träningen och då blir man ju stående på samma punkt och stampar lite. Nu är det ju inte så mycket inbokat i resten av nov-dec så nu hoppas jag vi kan köra på lite. Även i januari och februari ska det vara rätt "lugnt" på helgerna. Skulle behöva jobba på med lydnaden också, och spåret. Och agilityn... F-n, varför kan man inte vinna några miljoner på Triss och kunna gå ner i arbetstid eller nåt?! ;-)

Fördelarna igår var som sagt att liten svart sprang glatt ut och det var inga tendenser till "spökighet" mot figgarna som vi sett vid något tillfälle tidigare.

När vi tränat klart la jag och M ut de sista 2 spåren, det allra sista höll på att knäcka oss fullständigt (eller åtminstone mig) då den första tänkta sträckningen kom för nära ett annat spår och den alternativa visade sig vara söndertrampad av kossorna som alltså fortfarande betar på området. Det fick bli en helt annan hage till det sista spåret...

Väl hemma blev det en utflykt i den sena eftermiddagen till Ikea (efter 17 är det helt Ok även en lördag, nu visade det sig att de stängde 18 igår men vi hann gott o väl). Eftersom tvättmaskinen flyttade ut ur köket när vi blev klara med tillbygget och tvättstugan för 1½ år sen, finns det nu en teoretisk möjlighet att få in en diskmaskin i köket istället. Fast det betyder vissa omstruktureringar av köket... Vi ska dock försöka behålla så mycket som möjligt för vi gjorde ju en del för... hoppsan, snart 5 år sen. Det lär dock bli helt nya skåpsluckor för de vi har är utgångna ur sortimentet, nya bänkskivor och som sagt, lite annat för att få det hela att funka. Suck, man blir aldrig "klar" med ett gammalt hus!!

Igår frågade även B vad jag skulle göra idag... Inget planerat, blev svaret, städa lite och så... Han såg lätt förvånad ut och det kan jag förstå, det var första gången på länge jag inte hade något "tidsplanerat".

Sysslolös har jag dock inte varit idag heller. B tog med sig Otto på harjakt, så blev jag och gammal och yngst i hundflocken kvar hemma. Disk, städning (lite mer rejäl än på länge, typ dra fram säng, soffor osv) och lite tvätt in i maskinen, och sen ut i skogen på en lite längre prommis. Lazer börjar bli mer och mer förnuftig på koppelpromenader. Visst, jag hade säkert kunnat ha honom lös men i det markerade motionsspåret SKA hundarna vara kopplade vilket jag håller på. Tycker själv inte det är kul om främmande hundar kommer farande. Hade från början en plan på att jag skulle lagt ett litet spår åt Lazer vid parkeringen men när jag såg hur mycket bilar och folk det var där, la jag ner det projektet. Risken att spåret inte skulle ligga "i fred" blev lite för stor och han är inte klar för oplanerade förledningar ännu!

Inga kommentarer: