fredag, januari 07, 2011

Sol!

Det känns onekligen lite lättare att handskas med vintervädret när solen kikar fram! Idag har jag tagit ledigt (enda lediga dagen utöver helgdagarna) och hittills har jag mest pysslat med att komma ikapp med diverse föreningsadministration... Nu börjar det mesta på listan vara avbockat, några punkter kräver kompletteringar av andra men då ligger i alla fall inte pucken hos mig.

Tog ett pass i badrummet igår och det är intressant att se hur olika hundarna trots allt är i sitt "tänk". Otto är ju inte alls tränad mycket efter operanta principer och försöker inte särskilt mycket, han kör med något som brukar funka och sen fastnar han liksom där. Dessutom, som lärare N sa på kursen i höstas, har hundarna en tendens att ta till det som ligger "överst i verktygslådan". Eftersom jag kört "ligga med hakan i golvet" en del den senaste tiden - så är det detta han tar till... Hampus, som jag har haft som försökskanin i väldigt mycket - han testar en hel del olika saker om han får tillfälle (men om inget annat funkar så tar han alltid till det allra första jag lärde honom, snabba lägganden - han formligen slänger sig i backen...). Lazer... vet jag inte riktigt vad jag ska säga om ännu, där var gårdagkvällens stora happening att han faktiskt börjat fatta vad bakbensövningen med de stora plåtburkarna (tomatkonserver för storköksbruk) går ut på. Tidigare har det mest varit tur om han lyckats sätta en tass på någon av burkarna, igår såg jag hur polletten ramlade ner och han började aktivt anstränga sig för att få upp baktassen på burk! Tjohej!

Nä, någon form av lunch och sen ut i solen. Ska nog försöka mig på skidorna idag med. Det är utlovat plusgrader nu framöver så frågan är hur länge till det går...

Inga kommentarer: