lördag, januari 29, 2011

Ljus i tunneln?!

Igår flexade jag mig hemåt lite tidigare än en "vanlig" arbetsdag (var ute på fältet och åkte buss större delen av dagen och lyckades tajma ett tidigare tåg) och minsann, jag lyckades genomföra i alla fall del av hundpromenad i nästintill dagsljus! Nu börjar det faktiskt märkas att det "har vänt". Två månader kvar till sommartid...

I veckan har det varit segt. I tisdags kväll efter att jag och Otto hade varit ute och joggat blev jag nåt alldeles hysteriskt frusen. Låg inlindad i en filt på soffan, med en brasa i kaminen, och var tvungen att dra på mig en fleecetröja?! Har känt mig allmänt seg i kroppen och frågan är om det sitter nåt elakt virus och lurar någonstans. Igår hade jag egentligen tänkt springa en sväng men just den här känslan + handbollssemifinalen på tv gjorde att jag valde att vila istället. Med facit från handbollssemin i handen så kunde jag kanske sprungit istället...?

Hundträningen har också legat på is får jag erkänna, jag har helt enkelt inte haft energi kvar när fysisk motionering och "livsuppehållande åtgärder i hemmet" varit avklarade. Nu ska jag ta mig samman och sätta ihop en plan för i torsdags hade vi tävlingsmöte på klubben. Som vanligt förväntades jag ta hand om appellspåren i november, men då sa jag "stopp och belägg, i år tänkte jag faktiskt tävla där". Jag har ju antytt vissa såna planer tidigare, men då har det ju handlat om Otto och sannolikheten att jag ska kunna låna honom i mitten av november är ju inte så stor, och jag har inte lagt jättemycket krut på att försöka träna in momenten (fast de är ganska hyfsade, med undantag av framförgåendet som vi bara påbörjat, och budföring kan han inte heller), så det har liksom aldrig blivit av. Nu är det ju Lazer som gäller och härmed har jag ju offentliggjort den här planen rejält... Således har jag nu en del att träna på, milt sagt!

och precis i detta nu när jag tittar ut så börjar snön falla, stora vita flingor... suck... inte precis det man behöver för att träna hund. Nåja, platsliggning kan man träna inomhus, position och marschanträden likaså, och det är ju ändå grunden för rätt mycket. Ja förresten, apportering i form av gripande och ingångar kan man också träna i badrummet. En plan ska jag göra, som sagt!

Husse blev tvungen att köra och jobba idag och eftersom extrarummet ("inneförråd" och så småningom förhoppningsvis även arbetsrum) nu har börjat ta form så ska jag ägna lite tid åt att rensa i förvaringslådorna och omdisponera t.ex. julpynt från flera olika papplådor till nyinköpta genomskinliga plastbackar från Ikea. Jag gillar såna där man kan se vad som är i lådan istället för papplådor, har jag insett. Har tyvärr en hel del såna (papplådor alltså) som antagligen kommer att få skrotas, men det kan jag leva med.

1 kommentar:

Unknown sa...

Helt rätt, du måste ju också få tävla! Heja!