tisdag, augusti 02, 2011

Ljudbok



Sakta men säkert tar jag mig igenom högen med "semesterläsning/lyssning". Även om semestern är slut...


Just nu har jag faktiskt haft 2 böcker på gång samtidigt, en ljudbok och en "vanlig", dessutom av helt olika karaktär. Lite lättare att hålla isär då faktiskt. Först färdig blev jag med ljudboken: Box 21 av Roslund & Hellström.


Första boken av författarparet fick jag ju i ett bokbyte förra sommaren. Jag, som egentligen lovat mig själv att undvika att fastna i fler deckarserier... Nåja, fastnat vet jag inte om jag har gjort - det har ju gått ett år sedan jag blev bekant med kommissarie Evert Grens och hans medarbetare Sven Sundqvist.


I den här boken får man lite mer bakgrundsbeskrivningar av framför allt kommissarie Grens. Två helt olika fall länkas samman då de inträffar på Södersjukhuset - sanning och lögn, lojalitet och tystnad blir stora och svåra frågor. Utan att göra någon "spoiler" så kan jag dock konstatera att någonstans efter mitten började jag fundera på det som avslöjas i det sista skälvande kapitlet. Har jag läst så många deckare så jag börjar genomskåda SÅ lätt, eller var ledtrådarna så skickligt placerade just för att man som läsare SKA börja... fundera?


Bitvis är de här böckerna väldigt mörka, riktigt ruskiga och rentav äckligt detaljerade. Det märks att ena halvan av författarduon har levt "det hårda livet", att de vet vad de skriver om när beskrivningar av knarkare och kriminella görs... Hualigen. Man vill egentligen inte tänka på hur mycket elände som finns i vår värld, och här sitter jag - och många med mig - och läser sådant som... förströelse?!


Som motvikt håller jag på med en Isabell Allende. Kommentarer kring den kommer när den är utläst.

2 kommentarer:

Anne sa...

Äntligen kom jag på vad din sida heter........har funderat och funderat.......du skriver ju bara din emailadress i min gästbok.....men nu är jag här igen och läser, känns som om jag har en del att ta igen!!!!!

Bibbi sa...

Du kunde ju mailat och frågat? ;-)