måndag, september 28, 2009

Helgsammanfattning

Nu ikväll stod jag nere på klubben och förundrades över att det bara är en vecka sedan jag var "vikarie" för nybörjaragilitykursen...?! Jisses så mycket som hunnit hända sen dess på något vis...

I fredags bar det ju av norrut, tog god tid på mig och hade planerat in ett besök hos mialena med make och katt i Nyköping. Jag gick ju i gymnasiet där (det var så vi lärde känna varandra) men eftersom jag inte har några egentliga kopplingar till den staden, så är besöken där mycket glesa. Det hinner alltså hända MYCKET mellan gångerna. Eftersom jag dessutom släppt kontakten med min gamla idrottsgren kanot nästan helt, har jag väldigt dålig koll på sånt som att man rest en staty till minne av Gert Fredriksson...

Lyckades tajma ankomsten till Stockholm med fredagsrusningen, som i o f s kändes rätt lindrig men ändå fullt tillräcklig för att jag INTE ska sakna storstan! På kvällen var jag och Nina och åt tapas - mums! Utmärkt tillfälle att frossa i vitlök, som B ju inte tål.

På lördagen så inleddes då freestyle-SM, det första någonsin för "alla åldrar" på förare. På USM har ju freestyle funnits länge. Det var 12 startande ekipage och kvaliteten var väl lite varierad, några var riktigt bra (som väntat), andra inte fullt så bra. Extra kul tyckte jag, som inte har dömt några tävlingar "uppåt landet" på ett par år, var det att se några för mig "nya" ekipage. SÅ nya kan de ju inte vara eftersom de tagit sig till klass III, men jag hade inte vare sig sett eller dömt dem tidigare - vad jag kan påminna mig i alla fall.

Framåt sen eftermiddag kvistade jag över till bror med familj och agerade snäll faster - paketen uppskattas väl än så länge mest av min bror och hans fru, brorsonen förstår nog inte så mycket. Hade turen att ramla in mitt i middagen hos brorsans svärföräldrar, så jag fick vara med och äta där.

På kvällen var det så umgänge - nåja - med föräldrarna. Läs; se på TV... fast när jag insåg att jag satt och sov i fåtöljen gick jag och la mig.

SM-dag 2 dvs söndag, började mulet men sen sprack det upp och blev lika kalasfint väder som på lördagen. En fantastisk tur med vädret, att köra SM som utomhustävling i september var väl lite chansartat. Arrangören Skarpnäcks Hundungdom hade i alla fall fått till ett bra arrangemang, kul att någon tog på sig detta! Startordningen var omvända resultatordningen från dag 1, så nu blev det riktigt spännande. Till slut var i alla fall en svensk mästare korad och ett landslag uttaget. Resultaten finns på http://www.shu.se/

Eftersom jag ändå var "så nära" passade jag på att köra lite norrut till och hälsa på lilla Engla, jaktcockertiken som är tänkt att bli mamma till min nästa valp. Jag har inte träffat varken hund eller ägare tidigare, det är ju B som har gjort det, så det var kul att ses "live", även om det blev lite kort.

Sen var det 6 timmar i bilen hem. Har under helgen hunnit avverka nästan 2 ljudböcker. Anne Holts 1222 över havet hade jag börjat på tidigare. Lite kluven till den. Har inte följt Hanne Wilhelmsen ordentligt och, tja... framför allt slutet blev kanske lite väl "mycket". Just nu är jag inne på sluttampen på "Vackra Flickors lott", 3.e boken om Damernas detektivbyrå av Andrew McCall Smith. De är ju lite speciella de böckerna, men helt OK. Inte traditionella deckare direkt, men väldigt trivsamma.

Idag har det varit jobb, möte med Studiefrämjandets distrikt och så var jag då nere på klubben en sväng och körde lite med Otto medan husse hade paus i nybörjarkursen. Både lite agility och lite lydnad. Började väva in lite högerslalom och det ska nog bli ordning på det också.

Inga kommentarer: