torsdag, september 24, 2009

Hur tänkte jag nu…?

Ja, det kan man ju verkligen fråga sig. Att det kanske inte var den optimala uppladdningen för en månadstävling att köra direkt till klubben från jobbet och låta husse transportera dit hunden (Otto) och plocka ut hunden ur husses bil och i stort sett rakt in på planen efter en minimal rastningsrunda, behöver man ju inte vara något snille för att räkna ut – egentligen!

Men, det var i alla fall precis vad jag gjorde nu ikväll. Testa på appellydnaden igen, utan framförgående för det jobbar vi nu på.

Första gången som vi gjorde en “riktig” platsliggning och det är ju alltid lite nervöst – inte blev det ju bättre av den taskiga uppladdningen. Otto var inte LITE överladdad… Betyg 9 “orolig”. Svansen gick nästan hela tiden och han låg väldigt “högt” stundtals. Men han låg. KVAR. På andra sidan stugan var det lydnadsklass 1 och där var det tydligen fullt “tivoli”.

Övriga betyg:

Linförighet – 6,5 – Snett framför, dk, ur hand språng (vid språngmarschen så “exploderade” Otto – hade inte kopplet varit ivägen så hade han varit över hela plan…)

Framförgående – avstår

Platsläggande – 8,5 – N sent (jag antar att det betyder att han la sig sent, tja, jag vet inte)

Inkallning – 5 – dk II (fick klämma på ett par dk för att han skulle komma TILL MIG och inte springa till TL)

Apportering – 5 – dk, tugg, lek (var på väg BORT med apporten men fick stopp på det, lite trams är det ju…)

Hopp över hinder – 0 – ej tillbaka. (Plötsligt hade lillebror glömt vad “hopp” betyder?)

Ja, lysande var det ju INTE. Men med lite träning så… Vi har ju egentligen bara kört 2 moment den senaste tiden – framförgående och platsliggning.

och så avslutar vi med lite bilder från trädgården.

IMG_0751 IMG_0748

IMG_0749 IMG_0750IMG_0756

Imorgon far jag till Stockholm på “egen tass”. Husse och grabbarna blir hemma. Jag ska döma SM i freestyle. Passar på att träffa lite folk också – utöver freestylemänniskorna alltså.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Tycker det ser rätt bra ut med den minimala uppladdningen jag :)

Unknown sa...

Med tanke på menar jag förstås.

Lotta sa...

Se det som ett steg i att ta reda på hur mycket uppladdning han behöver/kräver. Detta var uppenbarligen för lite... ;-)