söndag, oktober 25, 2009

Inspirationsbrist?

Mina bloggningar brukar väl inte direkt vara av den där enormt underhållande sorten. Ibland kommer jag på "kul" saker jag borde skriva om men allt som oftast hinner jag glömma dem innan jag sätter mig vid datorn.

Den här helgen var "obokad" så när som på en viss "standby" för jobbets skull. Eftersom ingen ringde igår så förutsätter jag att allt rullar på som planerat.

Gårdagen ägnade jag åt att städa, städa och städa. Eftersom det har varit så mycket på helgerna så har det blivit mycket "akutåtgärder" på det området och det räcker inte riktigt med 2 hundar och en hantverkare/jägare i huset + en hundnörd (jag). Tillsammans skapar vi ganska mycket damm och "röra". Eftersom vi dessutom saknar diskmaskin blir det ibland lite kaos i köket när vi inte hinner diska... Igår var det alltså fram med dammsugare, dammtrasor, golvmopp osv. Jag var t.o.m ner till den lokala Ica-affären och köpte en sprillans ny vaxduk till vårt matbord. Tyckte det var dags att skrota sommarmönstret med klöverblomster och liknande. Det är ändå oktober.


Höstigt bord?

I samband med den utflykten stoppade jag även in Hampus i bilen och körde till skogs. För första gången på länge fick vi en promenad "på tu man tass" som Lotta brukar skriva. Husse och Otto var på älgjakt (och är så idag med). Efter promenaden gjorde jag en insats i trädgården och grävde ner de tulpan-, krokus- och vintergäckslökar som jag inköpt den senaste veckan. Ja - jag ÄR trädgårdsnörd emellanåt... :-)







Tanken är att dessa tulpaner och krokus ska komma upp snyggt i den plantering där dahliorna bor senare på sommaren. I samma färger.

Ska se om jag kan hitta en bild på hela dahliaplanteringen. I år kom jag ihåg att skriva vilka färger det är på de olika knölarna när jag tog upp dem...


Gula tulpaner och vintergäck ska "matcha" min nya gula rosrabatt...

Idag är husse och Otto som sagt på älgjakt. Jag har lovat att hänga med C&J och köra sök. Ja, eftersom jag inte har nån hund att köra med (att börja med en smått senil Hampus vid 9½ års ålder känns ganska meningslöst och Otto är ju som sagt på annat håll) så är jag mest "bara" figge men det är ju nog så viktigt för kamraterna. Och för den delen, nån gång ska jag väl ha en ny hund och köra med... Exakt VAD den stackars hunden ska göra är väl tämligen oklart, lite av varje blir det nog. Söket är kul - men svårt och tar mycket tid. Spår är ju också roligt men ska man "komma nån vart" behövs det en hel del träning där med, inte minst i lydnaden. Det var ju i princip den som satte stopp för mig och Simba, att vi aldrig kom ur högre klass... Dessutom har jag ju sagt att jag ska köra rapport nu när jag har en möjlig mottagare... Och ja, "vanlig" lydnad är ju också en utmaning. Nu har jag ju kommit upp till tvåan med Hampus och vi har ju faktiskt ett förstapris - nästa hund kanske jag vågar starta i trean?! Agilityn lär jag ju inte heller sluta med. Och jakten har ju onekligen sin tjusning. Ja - vi får väl se. Tid är ju en begränsande faktor, onekligen.

En annan lustig grej som hänt - jag lyckades nog ta sönder kortläsaren till kamerans minneskort (tryckte in kortet åt fel håll så att säga) men när jag då plockade fram sladden och kopplade kameran direkt till datorn, så fungerade DET igen?! I o f s HAR jag gjort en systemuppdatering, om det nu kan spela roll?

1 kommentar:

Unknown sa...

Lökar i kruka, kan det vara nåt?

Nya lilla vov kanske kan testa på lite av varje och sen bestämma själv vad som är kul? Kanske blir en fotomodell, man vet ju aldrig :)