lördag, oktober 31, 2009

Vart tar tiden vägen? Och var är medlemmarna?

Ja – jag vet, jag har ställt den frågan förut! Just nu är det dock mer hysteriskt än vanligt på jobbet och det gör att frågan ånyo aktualiserats. Igår kunde jag dock stänga ner ett antal öppna felrapporter och den känslan är ju alltid välkommen.

Kollade lite mer på innehållsförteckningen för schampot jag nämnde i förra inlägget. Orkar inte leta översättning men så här står det på hemsidan hos Lush:

Ingredienser: Sodium Lauryl Sulfate, Water (Aqua), Cade Oil (Juniperus oxycedrus), Lavender Oil (Lavandula augustifolia), Marigold Petals (Calendula officinalis), Rose Petals (Rosa centifolia), *Limonene, *Linalool, Perfume, Colour 61585.

Juniperus och Calendula känner jag igen som växter på de latinska namnen – kanske är det t.o.m nåt jag har i trädgården? Tja, när jag orkar ska jag ta reda på det. Vad det är som luktar tjära vete katten men som sagt – funkar gör det!

I torsdags var det årets sista månadstävling på klubben. Återigen tvingas vi inse att tävlingsintresset verkar vara lägre än lågt. Det var brukslydnad – 2 startande, 1 högre och 1 lägre, som jag tävlingsledde , vanlig lydnad – 4 ettor och 2 tvåor, samt rallylydnad – 2 ekipage. Visst brukar det kunna glesa ut lite mot höstkanten men tävlingarna i Skåne ju på inget sätt slut så något fel gör vi helt klart som inte får fram ekipage som är tävlingssugna. Om man jämför med klubbtävlingen i agility i tisdags, så hade vi i alla fall 16 deltagande ekipage där. OK, av dessa var det 9 som hade tävlingen som kursavslutning men om jag jämför med förra gången då det inte var nåt sånt, så hade vi 10 deltagande ekipage. Nu ÄR ju förvissa agility en tävlingsinriktad verksamhet men jag vågar nog påstå att vi har vissa som aldrig kommer att ge sig ut på en riktig tävlingsbana – men ändå är med på klubbtävlingarna!

Ryggontet har gett med sig så idag ska jag ut och jogga lite försiktigt har jag bestämt mig för. Det blir bara en kort runda och i lugnt tempo, har ju varit utan träning i 2 månader nu så det är bäst att ta det lugnt.

I övrigt är husse och Otto idag återigen ute och försöker ha ihjäl en älg… Jaktlaget har verkligen haft oflyt, de har knappt ens sett några älgar (och i Småland, där B jagar, är det ändå fler av dem än i Skåne). Sen ska det ju vara “rätt” djur enligt tilldelning osv.

Jag skuttade faktiskt ur sängen hyfsat pigg innan de gav sig iväg och därmed är huset nästan färdigstädat redan. Har bara vardagsrummet och tvättstugan+badrum kvar! Har även hunnit med ett eftersök på husses försvunna dokumentation av var rör och ledningar går i väggen i tvättstugan – jag TROR att jag har hittat rätt papper, men säker kan jag inte vara förrän husse kommer hem och bekräftar, samt kvittot på en dyrare fleecejacka som inköptes i våras och där blixtlåset redan har gått åt fanders. Vi ska nog försöka reklamera den, mer än ett halvår ska den väl i alla fall hålla?!

När städningen är klar, blir det en promenad på tu man tass med Hampus och sen en joggingrunda som sagt. Har även vissa planer på att kombinera besöket på Ica Maxi, som är inplanerat i eftermiddag, med en liten inköpsrunda på det köpcentrum som ligger granne med Maxi. Behöver komplettera lite i strumplådan bl.a…

4 kommentarer:

Lotta sa...

Hm... om Otto lyckas ha ihjäl en älg, bokstavligen, vill jag gärna ha en rapport. :)

På tal om tävlingar; i vår klubb är det bra fart för tillfället. Förra helgen tror jag det var sju ekipage som var ute och tävlade lydnad och blev uppflyttade, och en i bruks. Nu är väl min klubb iofs större (till medlemsantalet) än din, men ändå!

Unknown sa...

Enbusken (juniper) luktar ju rätt starkt, fast inte tjära direkt... Kul att det funkar!

Rallylydnad? Vad är det?

Bibbi sa...

Lotta - jag vet inte hur stor din klubb är men vi har runt 400 medlemmar vilket väl är halvstort i SBK-sammanhang i alla fall. Vi är en av de största klubbarna i distriktet medlemsantalsmässigt.

mialena - titta, jag visste väl att jag kände igen latinet, nu när du säger det så... Rallylydnad: www.rallylydnad.se

Lotta sa...

OK, då skiljer det inte så mycket i antal. Trodde ni hade betydligt färre.