söndag, december 05, 2010

Ett år!!

I fredags fyllde Lazer 1 år!! Den "dåliga" matten var på julfest med jobbet så husse fick ta hand om födelsedagsbarnet den aktuella dagen. Igår blev det utdelning av present (ett paket dentastix, så han fick inte äta allt på en gång) samt lite extra tuggisar utöver det sedvanliga lördags-tugget.



Igår tittade solen fram en liten stund och jag hade en förhoppning om att kanske kunna ta bilden till årets julkort. Men se det sket sig. Batterierna tog slut i kameran under förra helgens kurs. Jag var helt säker på att jag hade friska batterier hemma. Icke. Helt klart måste det inköpas laddningsbara batterier till kameran. Så här kan vi inte ha det...



Idag har vi varit i skogen och kört sök igen. Synretningarna "ut" har vi nu tagit bort helt. Första skicket gick alldeles lysande, andra blev det en liten runda eftersom C lagt sig lite "framåt" i förhållande till var jag skickade ut. Där blev det "skivad gurka" - rakt ut och rakt in igen. Alltså - dags att börja jobba lite på att slå framåt i rutan! Raka skick har han ju fattat, den lille svarte. Andra skicket på K som var på andra sidan stigen gick också bra. Nu var C vid sidan av en lite grandunge och då blev det svårt. Även djupet har vi ju hittills "fuskat" lite med men här behöver vi också börja lägga på lite mer - rutan är ju faktiskt 50 m, inte 25-30... K var ganska nära på andra sidan stigen och det gick bra, så sen avslutade vi med en "indian" - C i full fart utåt i rutan och L efter... Tjohej. Som vi konstaterade, det svåra är att vi 2-benta måste tänka till. Hundarna fixar oftast saker bättre än vi tror. Även G gjorde ett fint jobb enligt C (jag och K låg som figgar i slutet så tomslagen såg jag ingenting av). Ks S går från klarhet till klarhet, nu var det ändå ett tag sen hon gjorde några sökövningar men se nu börjar polletten ramla ner. Roligt!



Medan vi höll på började det snöa, och det har fortsatt... Tog fram kameran när jag kom hem (investerade i nya batterier igår) men bilder i ganska kraftigt snöfall blir ju "så där". Här kommer i alla fall några av försöken. Som synes är det full fart hela tiden...







Husse och Otto är i skogen på egna uppdrag och nu har jag satt igång med årets huslighetsanfall. Lussekattsbaket. :-)


2 kommentarer:

Lotta sa...

Jösses... vad stor han ser ut? Men så mycket kan han väl inte ha växt på höjden sedan jag såg honom?

Grattis i efterskott till jycken också. Hade missat att han och Karlsson har nästan samma födelsedag. :)

Bibbi sa...

Det har du inte alls missat, du har t.o.m kommenterat det vid något tillfälle. ;-)

Observera att på den ena bilden är han mitt i ett skutt... och det svårt att bedöma storlek utan egentliga referenspunkter.