söndag, december 19, 2010

Julstämningen infinner sig?

Igår gjorde jag årets kraftinsats på temat “julpynt” och rotade fram allt vad vi äger och har i tomtar och juliga ljusstakar/-hållare… det blev en del! Återstår julgardiner som kanske, kanske kommer upp innan julafton om jag orkar. De vanliga behöver nog en tur i tvättmaskinen (eftersom 3 hundar försöker plocka ner dem med jämna mellanrum så blir de ibland lite sunkiga) i vilket fall som helst. “Ska bara”, först…

IMG_2198

Tomtar och julljus

IMG_2199

och en till tomtesamling!

IMG_2200

Mina absoluta favoriter är nog egentligen de här små minitomtarna. En högst normal tändsticka som måttstock!

Passade på att överdosera lite julmusik också, först via CD och sen Spotify som jag ÄNTLIGEN fått tummarna ur och stiftat bekantskap med.

Snöandet fortsätter från och till. Nu pekar prognoserna dock på plusgrader i slutet av veckan. Lagom till dan före dopparedan alltså. Om det nu ska vara snö så kan det väl vara det över jul?

Dagens planerade sökträning ställdes in igår då vi fick klart för oss att det nog var tveksamt att ta sig fram med bil till den tänkta träningsplatsen. Helt fel år att börja en brukssatsning, det här!

En annan nackdel med snön är att det nu betraktas som oetiskt att jaga med drivande hund av Ottos storlek (jag tror det kan vara OK med tax). Fördelen med inställda jakter är att husse har fått fart med projektet att färdigställa vårt “extrarum” som varit tämligen rått sedan tillbygget av huset färdigställdes.

Den hundträning som bedrivs just nu, bedrivs således mestadels i badrummet. Inte det absolut roligaste, men vad gör man…

IMG_2197

Hibiscusen jag köpte i somras räddades in före frosten och vägrar förstå att det är snö och kallt och väldigt få timmar dagsljus. Ett litet hopp i mörkret kanske?!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vilka söta minitomtar!! Menar du att de får vara ifred? :)

Bibbi sa...

Varför skulle de inte få vara det, på hyllan ovanför den som är ovanför TVn... Det är inte katter vi har, vet du!

Agnetha sa...

Välkommen till Stockholm så kan vi garanterat bjuda på en vit jul!! Här vräker snön ner dag efter dag. Igår kom ca 50 mm hos oss vid kusten....Och kallt är det! Byter gärna mot lite plusgrader....Ska aldrig mer önska mig en vit jul....