måndag, december 25, 2006

Konstiga matvanor...



I år har vi ju då som tidigare nämnts, för första gången julgran i huset. Fullständigt medvetet försökte jag pryda denna med så lite pynt som möjligt nedtill med tanke på en viss valp. Tydligen lyckades inte detta fullt ut.

För er som har hund, så är det ju välbekant att så här i juletider utfärdas alltid varningar för sånt som choklad, presentsnören och julgranskulor...

Igår morse upptäckte jag små små skärvor på golvet... Ojoj... började räkna de SMÅ kulorna (typ 1½ cm i diameter) och mycket riktigt - en saknades. De flesta skärvorna hittade jag under granen men det var ju inte så svårt att gissa vem som var den skyldige. Fram med sparrisburk nr 1.

Redan under förmiddagen kunde vi dock konstatera att detta nog hänt under kvällen den 23:e dec (hrm, ja, vi somnade framför TVn båda två), det började nämligen redan komma ut små skärvor med wachtelbajset... Har sedan klämt i det lille fröet ytterligare 2 burkar sparris. Vi börjar nästan misstänka att han gillar sparris?! Och jo, vi HAR provat med att ge honom mat. Eftersom detta har ifrågasatts... ;-)

Julfirandet gick i övrigt bra. Vi fick ju göra en akututryckning på julaftonsmorgon och byta det Playstation-spel som vi köpt - när jag skulle slå in det upptäckte jag att det var till fel "konsol" eller vad det nu heter. Tur att butiken hade öppet! Annars hade det väl blivit kris vid julklappsutdelningen. Nu blev det "bara" ett "ojdå det har jag ju redan" då vi naturligtvis lyckades köpa ett spel som barnet redan hade. Barnens far fick kvittot och så får de byta själva...

Idag tog vi en tur till Ängelholm. Otto har sett (och plaskat i) havet för första gången. Tyvärr glömde vi totalt kameran vilket var en jättemiss då det var kanonväder! Vi passade också på att göra ett besök i Hembygdsparken. Miljöträning av valp. För er som inte bor här i trakterna så är Hembygdsparken i Ängelholm något av ett Skansen i miniatyr. Fritt inträde och hundarna får gå med om de är i koppel. Utmärkt miljöträning för Otto (och för Hampus också, för den delen) att titta på grisar, höns, getter och andra djur under ordnade former.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni kanske kan få ett bra pris på sparris om ni köper ett stort parti, direkt från grossist? Hoppas den lille skaffar sig nyttigare matvanor snart för just nu är de lite tveksamma...?
Här har intresset för julgranen och dess pynt varit oväntat litet. Kanske kan ha att göra med det allvarliga samtal jag hade med terriern dagen innan julafton?

Ha ett bra slut på julen och en ännu bättre uppladdning inför nyår!