onsdag, maj 06, 2009

Och så kom blåsten...

Just nu är vi VÄLDIGT glada åt vårt nya tak. Det blåser rejält i Skåne idag!! Sommarvärmen är bokstavligen bortregnad och bortblåst, regnet behövdes - men blåsten???


Igår hade vi kursavslutning som även var klubbtävling och därmed deltävling i klubbmästerskapet i agility. Detta betydde att även instruktörerna - och icke-kursdeltagare - fick vara med och springa. Vi började med en nybörjarklass - för dem som aldrig tävlat något förut. Sen fortsatte det med hoppklass och där överträffade Hampus sig själv och gjorde ett nollat lopp! Jo, ni läste rätt. Farten var som vanligt inte lysande, men eftersom vi inte kör med tidsfel på klubbtävlingarna så gjorde det inte så mycket... Jag försökte starta Otto också men han fick syn på husse - som dömde - och lyckades diska sig innan vi ens tagit första hindret. På vägen till husse låg nämligen en tunnel. När vi väl kom igång så gick det dock bra. Efter hoppklassen tog vi fikapaus och utdelning av kursbevis m.m. De som inte skulle vara med i agilityklass fick gå hem efter fikat om de ville - det hela drog ut lite på tiden men så här många egna agilityekipage har vi aldrig sett på klubben samtidigt förut! KUL!!! I agilityklassen drog jag och Hampe på oss 5 fel men vi kom ändå tvåa i klassen. Otto diskade sig igen - den här gången var han tvungen att "ta ett varv" runt planen och till slut stod det ett felaktigt hinder i vägen... Samma igen - när han väl gör det han ska göra så går det lysande.


Idag har jag varit hos veterinären med Hampus. För ca 1½ år sedan fick han små vårtor på ögonlocken som vet konstaterade var ålderstecken och inget att bekymra sig om så länge han inte verkar störd av dem. Nu tyckte vi att han börjar verka störd, ena ögonlocket har varit "hängigt" och han har liksom kisat lite ett tag. Nu visade det sig att det var betydligt värre än vi trodde... och nu kommer det dåliga samvetet. Hur länge är "ett tag"?? Stackars Hampus har nämligen ett sår på hornhinnan, visade det sig. Så nu är det 2 veckor med ögondroppar och -salva och sen återbesök. Vi får verkligen hoppas att det hjälper!!

Så tänkte jag att det är dags att visa lite av det som jag lyckats fånga med nya kameran. Nu är den ihopkopplad med datorn, alltså...

























































3 kommentarer:

Unknown sa...

Ja den kameran får med beröm godkänt! Speciellt för bilden på den där tungan, haha.

Lotta sa...

Ajdå, hoppas ögat läker fint. K fick ju ett sår på hornhinnan men det kom akut, och åtgärdades akut, så det blev inga efterverkningar.

Fina bilder. Kul med ny kamera va'?

Bibbi sa...

Alltså, matte = fotografen höll i ett smarrigt ben... Skitkul med ny kamera!!