måndag, maj 04, 2009

Och så kom regnet!

Den meningen känns bekant. Undrar om det inte är i Djungelboken den figurerar...?

Igår kväll började i alla fall ett stilla regn strila ner och det behövdes efter nästan 3 veckor oavbruten sol och torka. Jag gillar visserligen när det är sol och varmt, men man får ju tänka lite på naturen, och bönderna... :-)

Angående kameran så blev det en Canon PowerShot A2100 IS. Vi hade en äldre modell av PowerShot tidigare... 12,1 megapixlar och 6x optisk zoom - i synnerhet det sista vägde tungt. När jag har skrivit klart här ska jag försöka få ordning på att föra över bilderna. Kortläsare hade vi till gamla kameran men eftersom den här har en helt annan typ av kort så... Ja, vi får se.

Idag har det varit lite fältarbete på jobbet - ut och åka buss en sväng. Det är inte varje dag man kan ringa och kolla med bussföraren om det är "min" buss som står på hållplatsen... Föraren vi var ute och åkte med har varit med länge i projektet nu. Felsökning "on site" var dagens uppdrag.

Eftersom vi samlat ihop kursavslutningarna till en gemensam övning imorgon så är det ikväll den första kursfria måndagen på länge. Det ÄR roligt att hålla kurs - det jobbiga är att vara uppbokad så många veckor i sträck!

Och så har jag fattat ett beslut. Det blir inget Göteborgsvarv i år. Heller. Ifjol var jag ju inte ens anmäld. I år är jag anmäld - men det har blivit på tok för lite sprunget. Just nu har jag en häl som bråkar dessutom. Även om jag i teorin skulle kunna "nästan gå" runt halvmaran och hinna i mål innan målet stänger, så känns det inte meningsfullt - det är inte det jag vill med att springa ett lopp... Får ta mig samman och satsa på en bättre tid i år på Tjejmilen istället. Hittade faktiskt medaljen från min allra första Tjejmil när vi röjde här hemma nu i helgen, och det var som jag hade för mig, 1997 som jag sprang det loppet. Den gången utan officiell tidtagning så det var bara min egen klocka jag använde då. Och det loppet gör att jag vet hur osmart det är att springa utan att ha tränat ordentligt. Urk så dåligt jag mådde efteråt! Nä, nu blir det fram med 55-minutersprogrammet igen och så satsa på att sänka fjolårets notering.

1 kommentar:

Unknown sa...

Då kommer du lyckas ta dig runt nästa år då. Tredje gången gillt-lagen du vet :)

Visst är det märkligt att det alltid är olika kort till alla prylar man köper, så man inte kan återanvända de man redan har! Fast jag har samma sorts batterier i båda mina kameror, alltid nåt.