lördag, maj 30, 2009

Bloggtorka

... har jag egentligen inte direkt haft men bloggtidsbrist!

I onsdags var det jobb i Lund och direkt därifrån till distriktsmedlemsmöte i SBK Skånedistriktet. För att slippa ha min bil "hängande" vid någon tågstation så tog jag en stärkande morgonpromenad ut till motorvägshållplatsen för att hoppa på expressbussen in till Helsingborg. Det tog exakt 22 minuter att gå, bussen var hyfsat i tid, så långt allt väl. Sen kom bytet till tåg... Tåget kom in, jag (och många andra) klev ombord och sen stod tåget stilla. Länge. Nästan 20 minuter efter utsatt avgångstid. Och det var tyst i högtalarna. Hela tiden. Eftersom jag jobbar där jag gör, vet jag att "oplanerad trafikinformation" är en av de punkter där kunderna är "minst nöjda" med kollektivtrafiken. Denna dag var KUNDEN Bibbi en av dessa. Först när tåget rullade iväg, kom informationen om VARFÖR vi stått still så länge. Från dörr till dörr, hemifrån till Lundakontoret, tog det 2 timmar och 20 minuter... "Vi bor på landet, och snart vi fann det, att utan bil kommer man inte långt" som min chef skaldade en gång.

På kvällskvisten tog jag tåget upp till Eslöv där B och M plockade upp mig för vidare transport till distriktsmötet. Som gick ovanligt snabbt. En teori vi hade var att det berodde på att distriktskassören blivit hastigt sjuk och därmed upprättades inte den minutiösa röstlängd som aldrig brukar behöva användas (formuleringen blev "upprättas vid behov" och så räknades det bara in vilka klubbar som var på plats).

När vi kom hem i onsdags kväll stod inte bloggning högst på att-göra-listan, eftersom det stod en tjänsteresa till Göteborg på programmet torsdag-fredag. Packning och annat kändes viktigare!

Även i torsdags morse blev det en stärkande promenad, den här gången dock "bara" till busshållplatsen inne i byn, för transport till Ängelholm och tåget mot Götet. Efter att vi checkat in på hotellet och ätit lunch vidtog studiebesök hos Västtrafik och fältstudier av deras biljettsystem. Vi hann med att fika i försommarsolen också... OCH i samband med detta passade jag på att gå på "den blå linjen". Ja - den som markerar sträckningen för Göteborgsvarvet, som jag ju aldrig kom iväg till. Nytt försök nästa år, får det väl bli. Kvällsaktiviteten var en "walking dinner" vilket innebar en kombination av guidad tur kring ett antal byggnader runt Avenyn och en 3-rättersmåltid, som intogs på olika restauranger. Först en sittande förrättsbuffé på en italiensk restaurang, allt från friterade grönsaker till pizza! Senare blev det en huvudrätt bestående av fisk, och avslutningen var en ostprovning. Lite udda var att till osten serverades öl. Ett mycket gott sådant, och märkligt nog fick jag inte springa på toaletten en gång i kvarten efteråt vilket brukar bli effekten när jag dricker öl?! Vi avslutade kvällen i hotellets bar och där blev det nästan tantvarning när jag slog till på en alkoholfri juicebaserad drink. Tyckte jag behövde mer vätska och mindre "yrsel"...?!

Fredag förmiddag ägnade vi åt genomgång av nästa års budget och mitt i lunchtimmen gick tåget tillbaka till Skåne. En givande helg - egentligen känns det ju som att vi inte riktigt har tid med sånt här, men det behövs lite avbrott i vardagen ibland.

Väl hemkommen och mottagen av hundarna blev det promenad och avfärd till klubben för grillfest... Helstekt gris är aldrig fel!! Två sena kvällar på raken börjar jag dock bli för gammal för, även om jag körde igår kväll.

Idag hade B tänkt sig att åka till skjutbanan och öva lite - detta skulle samordnas med att jag hade lite pyssel på klubben med PM till kommande lydnadstävling. Det var bara det att det var inte en kotte på skjutbanan (Pingstafton?! kom vi på) så B fick vackert sitta på klubben i 1½ timme medan jag administrerade tävling. Det kröp i kroppen på honom - bygget hemma ropade nog högt...

Hem och iväg och handla mat och jord - skulle bättra på läget i pallkragarna. Väl hemma igen blev det dock en stor besvikelse. Man ska egentligen inte köpa billig jord, men det har alltid gått bra tidigare. En sak har jag dock klart för mig och det är att jord ska inte "lukta illa". Inte ens välbrunnen gödsel luktar! Det gjorde jorden. Oklart av vad, men imorgon kör vi tillbaka till byggvaruhuset och reklamerar. Så här ska det inte vara!! Tappade sugen i trädgårdsarbetet lite i och med detta men men...

Nu ikväll ska jag försöka få ihop de sista inlämningsuppgifterna i pedagogikkursen. Pust, stön...

2 kommentarer:

Lotta sa...

Och du bara softar och tar det lugnt, som vanligt. ;-)

Bibbi sa...

Jamen idag satt jag stilla i en stol i solen (när jag tappade lusten pga jordeländet) - i flera minuter!! Sen ville husse ha hjälp att bära gipsskivor... :-)