onsdag, juni 17, 2009

Doftminnen...

Kom faktiskt på en av mina bortglömda bloggidéer idag. Och skrev ner den på en lapp...

Det här med doftminnen är rätt... intressant! Vad man associerar till en doft (eller lukt?) och hur man upplever detta. Det som väckte tanken hos mig igår är att det pågår byggnadsarbeten på jobbet och igår uppfylldes hela trapphuset av lukten av våt cement. Jag vet inte VAD det är från min uppväxt som gör att jag gillar detta - kanske pappas hantverkarjobb och att vi ibland på lov och liknande fick följa med ut på byggarbetsplatser/renoveringar, jag och brorsan? Eller att familjens hus byggdes till när jag var i 7-8 års åldern?

Ett annat starkt doftminne är kopplat till doftschersminen som just nu blommar för fullt i trädgården. Mycket starkt kopplat till mormor och morfars gamla hus...

För övrigt kan jag meddela er som undrar att BC-valpen nog är såld nu. Dock inte till mig. Övertalningskampanjen gick lite för dåligt så när uppfödaren fick en annan spekulant fick jag ju stiga åt sidan. Nåja, funderingarna går vidare... Vi får se var detta slutar.

1 kommentar:

Lotta sa...

Tänkte faktiskt igår kväll att jag skulle skicka ett mail idag och kolla läget med valpen, men nu fick jag ju svar ändå. Trist!