söndag, juni 07, 2009

Host, host, harkel, snörvel...

Om jag gick på halvfart i fredags så gick jag totalt i depå igår. Förkylningen blommade ut med full kraft och jag orkade inte göra ett dyft mer än att ligga på soffan och småslumra. Inte ens någon tv-repris eller tidning orkade jag med, ja inte ens radion var på... Ja, jag vet - det här är typiskt, när jag har hetsat runt på det viset som jag har gjort i april och maj så kommer förkylningen som ett brev på posten! Så nu blev jag ju tvungen att ta det lugnt, vare sig jag ville eller inte...

B var riktigt rar och hade plockat blommor när han och hundarna var ute på promenad, och när han kom hem från affären hade han med sig en korsordstidning. Inte för att jag orkade lyfta en penna just då, men tanken var god! Framåt kvällskvisten började jag dock piggna till, ställde mig i duschen vilket brukar göra susen i de här lägena, och se - då orkade jag i alla fall titta på "Paradiset" på TV... och lyfta korsordspennan. Eftersom jag hade sovit mer eller mindre hela dagen så lyckades jag för en gångs skull hålla mig vaken igenom en hel film en lördagkväll. Tjoho! Sen har jag ju en del synpunkter på rollbesättningen i dessa LizaMarklund-baserade filmer (Sprängaren gick tidigare på kvällen men då såg vi på något annat). Niklas Hjulström som Annika Bengtzons man Thomas, näääää... det är liksom bara så feeeel... Suck. Ja, jag har läst alla böckerna så jag har ju min egen idé om hur figurerna ser ut, så klart. Kanske därför som jag fortfarande inte kommit iväg på "Män som hatar kvinnor"??

Idag var jag i alla fall på benen igen och lyckades bl.a. peta ner lite grönsaksfröer i mina pallkragar. Det där med hemmaodlat, det är nåt speciellt med det! Sen har vi väntat på det utlovade regnet hela dagen - B var nog glad att det inte kom för han har skruvat panel på uterummets utsida. Lagom när vi startade grillen - då började det stänka. Stänka, var ordet. För något direkt regn vill jag inte kalla det. Ska jag behöva ta fram vattenspridaren för nu börjar det se väldigt torrt ut i rabatterna...?

Hundarna har fått hålla tillgodo med husses promenader och trädgårds-Hopp-Skutt under helgen. De verkar inte direkt misstycka, som väl är, som jag nog nämnt tidigare, kan ju de här grabbarna konsten att sysselsätta sig själva när de har tillgång till hela gräsmattan.

Hostan som jag fick nästan direkt när förkylningen slog till, känns det som att jag kan ha nytta av länge. Urk. Blir nog inget personbästa på tjejmilen med den här träningsfrekvensen.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Skönt att det har vänt nu, med förkylningen alltså.

Unknown sa...

Bacilleländen! Jag vill köra med astmaspray jag.

Vill inte heller se "Män som hatar kvinnor" - kan inte alls se hur huvudpersonerna ska funka med de skådisarna!