lördag, juni 27, 2009

Vilken sommardag!

Idag var det verkligen högsommar!

B skulle iväg och ta in hö (det är lite såna där göromål som ingår i jaktarrendet på ett ställe) så vi fick en liten sovmorgon - halvsju ringde klockan istället för halvsex... Tror ni inte att jag då vaknade av mig själv redan halvsex?!

Nåja, eftersom vi ändå var uppe hela flocken så tog jag hundarna och körde ner på klubben en sväng. Eftersom det var månadstävling i torsdags blev det ju inget tränat då. Ställde upp en liten enkel kombination med hopphinder, balansbom, slalom och några hopphinder till. Låga hinder för fokus låg på kontaktfälten - ffa nerfarten - och slalomet. Lite mer självständighet hos Otto i slalom skulle jag vilja ha fram, han är lite beroende av att jag (eller husse) är ganska nära där. Samma sak med nerfarterna - fokus på att verkligen gå ända ner... Gick riktigt hyggligt faktiskt - bara en gång som han hoppade hela kontaktfältet, av kanske... 10 repetitioner. Framför allt var han lyhörd och gjorde bara ett enda försök att själv välja vilket hinder han skulle ta. Hampus fick springa ett par varv också och han var faktiskt riktigt "på hugget" - trots sol och värme!!

På vägen hem passade jag på att titta in på Bjärhus gårdsbutik och köpte lite kött till grillen. En burk rabarberchutney och några ägg fick också följa med hem. Var inne och kikade lite i växtbutiken också - planering av rabatt pågår...

Igår lyckades jag klämma in dammsugning i kvällsprogrammet så städningen i helgen kan hållas på ett minimum - skönt!

När B kom hem körde vi till Åstorp en sväng och kikade lite på marknaden där. Mest skräp som vanligt - men någon gång ibland kan man ju göra ett fynd. Träffade på svärföräldrar, svägerska och hennes barn gjorde vi också.

Hemma igen satte vi oss i skuggan i trädgården och slappade. 25 graders värme - då orkar man inte göra mer än så. Härligt att bara ta det lugnt för en gångs skull, det är inte så ofta det händer!

Inga kommentarer: