söndag, november 01, 2009

Vad hände med vädret?

I fredagens tidning utlovades växlande molnighet och ca 7 grader både lördag och söndag. Igår stämde detta väl med verkligheten men idag? Jämnmulet... Tja, man får vara glad så länge det inte regnar (peppar-peppar).

Även idag är husse och Otto i älgskogen - dock en annan sådan idag. Det blir inte mycket hundträning på helgerna för mig nu - Hampus är ju nu officiellt pensionerad och nöjer sig med promenader... Visst kan jag lägga ett aktiveringsspår, köra lite lydnad utan precisionskrav eller låta honom leta efter något i trädgården men jag har svårt att motivera mig själv när det inte finns någon tävling som mål! Hade jag haft en hund som "krävde" lite mer så hade jag säkert gjort det - men Hampe nöjer sig ju bara han får gå en runda och "vara med". Det är bara att konstatera att den hunden inte riktigt blev det jag tänkte mig. Dels beror det säkert på mina egna tillkortakommanden, inklusive flytten till Skåne, men nog spelar arvet in lite också. När SKK Hunddata öppnades kunde jag ju konstatera att Hampes far lyckades med konststycket att inte bli godkänd på det gamla karaktärsprovet...

Det blev en mycket, mycket kort joggingtur igår. Inte ens 2 km kom jag upp i. Men det viktiga var att komma igång igen. Ingen träningsvärk hittills och det är väl ett gott tecken på att jag inte tog i för mycket.

Eftermiddagen tillbringade jag ju då på ett sätt som jag inte direkt brukar - åka och handla en lördageftermiddag... Ska jag "shoppa" gör jag helst det direkt på morgonen innan alla andra har vaknat. Igår var det dock prio på andra saker (städning, hundpromenad, jogga) så då fick jag trängas... Nåja. Det är ju inte julhandel ännu - även om det kommer fram mer och mer julpynt i butikerna. Jag kom hem med en svart enkel cardigan (planerat) och en rutig skjorta (ej planerat) samt ett paket strumpor (planerat). Med i provrummet var även en BH och 2 par byxor, inget passade. Framför allt byxor vet jag inte vad det är för fel på modellerna på numera. passar de över låren så är det en decimeter till godo i midjan?! Ska ta fram måttband och måttabeller och se vad jag "gör för fel". Vidare in på Ica Maxi och inhandling av mat och lite blommor - det är lite glest i fönstren här hemma sedan jag bestämde mig för att årets övervintring av pelargoner ska ske i uterummet. Gjorde även ett inköp som jag inte vet när jag gjorde sist: En "drickaback". Vi är visserligen innehavare av en soda-stream, men ibland är det bra med en 33-cl flaska!

En sak som jag funderat lite på ett tag är det här med höstfärger. Fortfarande sitter det gula, orange och bruna löv kvar på många träd här i Skåne. Det jag saknar är dock den där härliga röda färgen som framför allt lönnarna fick när jag växte upp?! Jag tror att felet är att det blåser så förbaskat här nere så de löven hinner ramla av innan de blir röda. Fast jag vet inte om det är så...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Man måste ju inte "träna" hund. Han är ju go på många andra sätt den där. Och snart nog blir det ju trotsig valp med tonårsfasoner och annat skoj som ska styras upp så passa på och njut av lugnet du :)

Byxor med låg midja kanske? Då är inte skillnaden så stor ner till låren, tycker iallafall jag. Men det är skitsvårt!

Bibbi sa...

Man måste VISST "träna" hund!!!

Försökte med byxor med sk "normal" midja. Låga har jag väääldigt svårt för - känns som brallorna ramlar ner. misstänker att jag faktiskt har en HÖG midja rent konstruktionsmässigt. Men hur mycket såna brallor finns det i butikerna? Inte mycket... Får leta vidare.