söndag, juni 12, 2011

Ännu mer stolpe ut… och övernitiskhet??

Idag har jag varit och tävlat igen. Passade på att börja dagen med att få Lazer inmätt, han passerade ju den magiska 18 månaders-gränsen för en vecka sedan så i teorin får han faktiskt tävla agility nu. I praktiken är han långt ifrån startklar, men en tävlingsbok med mätintyg kan han ju få ha i alla fall. Efter visst mickel-mackel på bordet (mätstickan var ett tortyrredskap av sällan skådat slag enligt liten svart hund) så lyckades i alla fall tjänstgörande domare J konstatera att det är en Medium-hund jag har. Något annat hade jag väl egentligen inte väntat mig, men det var skönt att få det bekräftat.


Eftersom det här var en tävling av modellen “bara en bana” så tog dagen… hela dagen. Jag tycker det är roligt att titta på mina klubbkamrater så även om jag inte hade behövt vara där direkt på morgonen så körde jag iväg i tid.


Plötsligt började det tjatas om att det satt hundar i en bil av den modell jag har. “Den står mitt i solen och är visserligen helt öppen men hundarna ska UT”. Till saken hör att det på parkeringen blåste friska vindar, jag lämnar ALDRIG bara bakluckan öppen utan alltid sidorutorna också (är det nån som vill sno mina spårpinnar, uppletandeföremål och diverse hundleksaker så varsågod, liksom). Den som kan bevisa att det är varmt i bilen DÅ vill jag gärna se… Det är heller inte särskilt svårt att stoppa in huvudet genom en öppen ruta och känna av om där är varmt – eller inte… Efter en del tjafsande så visade det sig att den funktionär som just då befann sig vid min bil, kunde bekräfta det jag själv var helt övertygad om: Det gick ingen som helst nöd på mina hundar!! Visst, man ska ha koll på det här med hundar i bilar under sommaren, men det får ju inte gå till överdrift. Är det helt vindstilla, så att luften inte cirkulerar i bilen, är det en annan sak. Om man bara lämnat bakluckan öppen likaså. Men det här blev liksom bara… absurt.


Jag vet inte om det var ren ilska över detta tjafs som jag gick in och körde första loppet, agilityklass, på…. Men bra gick det!! Otto och jag kom in i den där “bubblan” och det flööööt!!! Härlig känsla. Ända till sista hindret. Redan på banvandringen var jag lite fundersam över om jag borde slänga in ett bakombyte för att dra honom lite åt höger då sista hindret inte stod helt rakt framför det näst sista utan lite åt – just det – höger. Jag valde i alla fall att inte knöla till det med något byte, men ack så dumt det var. Efter vårt livs bästa lopp så sprang han förbi sista hindret, till VÄNSTER om det… Gissa om det var riktigt, riktigt surt att vara SÅ nära nollan (och pinnen…). Tiden vi fick, trots mecket med att ta om hindret, hade räckt till andraplats i klassen. Nu var det förvisso några andra 5-felare som hade snabbare tider men jag vet ju inte vad deras 5 fel berodde på, ett hoppat kontaktfält eller en rivning kostar ju inte tid på samma sätt som en vägran. En sjundeplats blev det i alla fall och även om det här verkligen var “insidan av stolpen och ut” för att prata fotbolls-/hockey-/handbollstermer, så var det riktigt kul att få till ett bra lopp!


Efter banombyggnad var det dags för hoppklass. Där började det med “stolpe ut” även för en av mina klubbkamrater i small, L med P, som fick sura 0,52 tidsfel… I officiell debut!! Bra jobbat.


När det till slut var vår tur (av någon underlig anledning hade jag lyckats få sena startnummer i bägge klasserna, 57 resp 59 av typ 60-63 startande) så gick vi in och… gjorde ytterligare ett kanonlopp, ända tills vi kom till slalom. Ingången satt, men av någon anledning hoppade han över nästa port. Tog tillbaka för att ta om, men stod för långt fram = gick in i fel port. Vägran. Samma procedur upprepades 2 ggr till = disk. Då backade jag – i mitt tycke rejält, men filmen visar annat - för att få till en bra ingång. Icke… Då bröt jag helt och gick av banan. Finns ingen anledning att belöna felaktigheter med fortsatt lopp.


Sammanfattningsvis alltså 2 bra lopp även om det inte höll hela vägen. Slalomingångar konstaterade jag ju redan i torsdags att vi behöver nöta mer… Uppenbarligen även “skeva” upplopp… Close… but no cigar…


- Jo, och det finns filmbevis också. Dessa tänker jag dock inte offentliggöra för hela världen, men det går bra att höra av sig per mail (eller kommentar) så kan jag skicka en länk...

2 kommentarer:

Lotta sa...

Fy vad snopet att det inte gick, men nu måste det vara nära! Att jag vill se film har jag ju redan deklarerat på FB. :)

Bibbi sa...

Filmlänk kommer per mail ikväll Lotta. Håll ut... :-)