måndag, juni 06, 2011

Minisemester…

Vi tog husvagnen på släp och drog norrut över långhelgen. Gränna blev destinationen den här gången, helt ovetande om att där var rasspecial för lapphundar… Campingen var således invaderad av dylika och dessas ägare. Nog för att det brukar vara mycket hundar på campingplatser men det här blev extremt. Ler 

Campingen i Gränna är verkligen superfin, snyggare servicehus invändigt vet jag inte om jag har sett. Mosaik runt speglarna i tvättrummet kändes som lite… överkurs, men snyggt var det!

Vi har inte gjort så många “knop”, i fredags körde vi ner till Jönköping och gick på jaktmässan på Elmia (campingen i Jönköping hade mässpriser så även om Gränna körde förhöjda avgifter pga långhelg så blev det billigare…). Lazer och Otto fick följa med in en stund och sen var de trötta resten av den dagen! För ovanlighetens skull träffade vi inte en massa folk B känner, det var nog bara en… och så vår första wachtels uppfödare, han hade monter.

I lördags var det supervarmt och vi gjorde verkligen INGENTING. Mer än lite korta promenader för hundrastning, de längre prommisarna fick bli tidig morgon och sen kväll…

Igår tog vi oss samman och åkte över till Visingsö. Jag var där för 4 år sen tror jag det är (borde finnas i bloggen?) tillsammans med H. Den gången lämnade vi bilen på fastlandet och åkte bara över en stund och promenerade i närområdet vid hamnen och i ekskogen. Nu tog vi med bilen över och utforskade hela ön – vilket gick hyfsat snabbt ändå… Sen blev det promenad i ekskogen, skönt med lite skugga.

Idag har vi ägnat oss åt packning och hemresa och uppackning… väl hemma ser man ju en massa saker som “borde” gjorts men vad tusan… de försvinner knappast.

Hundträning har det inte blivit mycket av i värmen, men men…

Vi vågade oss också på att ha hundarna lösa i förtältet, med kompostgaller som extra förstärkning mot gången förbi. Det funkade, inte ens Otto försökte rymma. Skönt! Att ha dem kopplade inne i förtältet ÄR lite stökigt.

Inga kommentarer: