onsdag, maj 23, 2007

303...

... snigeloffer fick jag ihop i måndags kväll. Börjar så smått undra om det inte är lika bra att lägga ner alla försök att odla sånt som är "snigelmums". Eller om jag ska göra punktinsatser och bara "jaga" direkt i anslutning till odlingarna? Ack ja, vilka i-landsproblem man har!!

Löpträningen ligger för närvarande lite på is. Hoppas komma igång igen i nästa vecka så jag hinner med H under tjejmilen. Nu lider visserligen hon av trasiga benhinnor för tillfället så jag tror vi ligger lika illa till med träningen!

Igår kväll körde jag "klickerintro" på HU-klubben. Lite kort om inklickning, principerna för klickerträning och en enkel grundövning - känd som "100 saker man kan göra med en låda". Hampus är en förträfflig förevisningshund i den övningen. För er som inte känner till det, så är tanken att få hunden att "tänka själv" och ALLT den hittar på med en vanlig pappkartong är till en början "rätt". Därefter kan man välja ut vilket beteende, t.ex. att lyfta upp lådan, man vill rikt in sig på. Hampus är tillräckligt korkad för att inte komma ihåg från gång till gång (han har väl visat den här övningen ett 10-tal gånger vid det här laget) vad papplådan är till för, först. Sen går det ju i rasande fart när han väl kommer på att "javisst ja, så här var det". Körde faktiskt lite agility också med honom - det är klubbtävling på torsdag, ryktesvägen har vi hört att det pågår någon form av bojkott men "fine" - då kör vi med de som kommer!! Om det så bara blir 3 st.

Idag bär det iväg på "Avdelningsdagar" med jobbet. Eftersom det händer så mycket annat i projektet just nu så är jag ärligt talat lindrigt road av att sätta mig på en kursgård någonstans "in the middle of nowhere" och vara social och utvecklas... Men det är bara att bita ihop. Pust... Nåja, det blir säkert trevligt när vi väl kommer dit.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Har för mig att jag undrat detta förut men minnet är ju som ett såll, med rosthål dessutom... Funkar klicker på katt?

Anonym sa...

Men herregud människa. Inte nog med att du jagar sniglar, du räknar dom också! ;-) Nu kan de ju leva livets glada dagar en stund då, när du är bortrest.

Anonym sa...

jisses - kan det vara så att de är revirhävdande, och alla traktens sniglar vet att du gör lediga revir åt dem eftersom du är så flitig med att jaga bort deras konkurrenter;) ;)
/M