onsdag, maj 30, 2007

När jag blir stor...

... ska jag bli bussförare!!! Eller rättare sagt, om jag av någon anledning ska "omskola" mig från kontorsråtta till något annat...

Jag har egentligen aldrig haft någon sån där "när jag blir stor SKA jag bli..." dröm. Visst var det lite såna där typiska tjejiga idéer om flygvärdinna, reseledare, "något med språk" (eh?!), ett tag i hyfsat vuxen ålder var jag inne på veterinär (men orkade inte ens TÄNKA på att läsa in naturämnena och få högsta betyg i dem vilket varit nödvändigt...). Och där jag är idag, har jag i princip hamnat "på ett bananskal".

Just IDAG har jag dock varit ute och åkt buss. Och inte bara "åkt" som passagerare utan jag har räknat sådana - för projektets skull alltså. Man får ett lite annat perspektiv på saker när man är längst fram i bussen och åker med tur efter tur... Så nu "kan" jag nästan ena varianten av stadsbusslinje 2 i Ängelholm. Och jag "kan" biljettmaskinen hyfsat. Och det ÄR något visst med STORA fordon, det har jag alltid tyckt. Nu återstår alltså "bara" att lära sig att köra buss? Och det lär nog vara det svåraste... Det råder så vitt jag vet ingen förarbrist i just Ängelholm heller, så jag får nog hoppas på fortsatt jobb som "kontorsråtta"!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men så skönt att veta vad man ska bli när man blir "stor".

(När blir man stor?)

Unknown sa...

När jag var liten fick jag höra att jag skulle bli stor om jag åt gröt. Jag blev iallafall för kort för att bli flygvärdinna, så det funkade visst inte så bra... ;)
Men jag har ingen aning om vad jag vill bli, det blir nog bra.
(I Nyköping lär det vara brist på busschaffisar... :)

Lime sa...

Men... jag har ju sett dig "ratta buss". ;)