fredag, oktober 31, 2008

Frys!

Jag har överhuvudtaget inte kommenterat vädret de senaste dagarna, men i onsdags hade vi i alla fall rejäl frost. Även igår morse fick jag skrapa bilrutorna... En av effekterna av detta är att väldigt många av de blommor som envist blommat vidare i trädgården nu har stendött. Luktärtorna finns inte längre bland oss, och dahliorna är nästan kolsvarta. Åtminstone det som är ovan jord. Jag ska gräva upp knölarna i helgen (när jag nu ska hinna med det, med tanke på att halva lördagen och i stort sett hela söndagen är uppbokade med hundaktiviteter av olika slag - mer om det senare) och lägga undan dem för vinterförvaring. Ska även plocka in pelargonerna - ja, jag är SEN med det men så kan det gå. De lever fortfarande i alla fall. Just pelargoner har jag i många år lyckats övervintra totalt rakt emot alla "regler" dvs i rumstemperatur... När jag bodde i lägenhet stod balkongbordet i vardagsrummet, innanför balkongdörren, fullt med pelargoner, hela vintern. Funkade utmärkt! Mitt största problem just nu är var jag ska placera ca 7-8 krukor - fönsterbrädorna räcker inte till! Fuchsian ska också få flytta - den står just nu inne men verkar inte trivas med det, så den får nog bo i förrådet över vintern. Har rotat lite på nätet och hittat lösningsförslag...

Jag har suttit i Lund och hostat i 3 dagar nu så idag sitter jag hemma och jobbar. Läsa dokument och granska/justera språk kan jag ju göra var som helst. Det blev dock tjocka sockor på - vi har SÅ kalla golv... Hoppas detta blir bättre när värmesystemet är omdraget, då ska det bli lite värme även i källaren är det tänkt. Tills dess blir det sockor och tofflor. Eller "inneskor" som det heter på skånska. Tofflor, det är det vi i resten av landet kallar träskor - eller möjligen trätofflor.

Igår var det månadstävling på klubben - jag var tävlingsledare i lydnadslydnaden. Med hjälp av ett antal Vicks Blå gick det vägen trots hostan. Det var bara 6 ekipage också, vilket var en viss lättnad. Samtidigt kan jag tycka att det är lite synd. Varför har vi så få tävlingsintresserade ekipage på vår klubb? Alla de som gick tävlingskurs i våras och gjorde hyfsade resultat i lydnadsklass I på vår hemmatävling i juni - var har de blivit av?

Vi hade även möte i vår lilla agilitysektor. Den är inte stor - består av mig, B och M. Vi får väl se om vi lyckas få igång lite fler tränande och tävlande. Vi har ju flera kursdeltagare (på olika nivå) som faktiskt är riktigt intresserade - och som verkligen tränar mellan kurstillfällena!

Fick godkänt på senaste inlämningsuppgiften i arbetsrätt - men det var nog på håret... I kommentaren stod det något om att "glöm inte hänvisa till lagrum". Oj hoppsan då... Nu har jag ju inget högt mål alls med mina studier - jag är glad om jag kommer igenom kursen som godkänd. (Vad hände med tjejen som bröt ihop för en 2:a under gymnasietiden?!)

3 kommentarer:

Unknown sa...

Kallt här med! Brr!

Juridikkurser är ju till för att mn ska kunna läsa paragraferna, så du får nog bita i det sura äpplet ;) Kommer ihåg hur vi svor över vissa av dem...

Anonym sa...

Här har vi SNÖ! Och det snöar fortfarande men smälter väl i ungefär samma takt som det ramlar ner så det är bara ett par cm.

Fuchsiaövervintringstips mottages tacksamt. Just nu står den ljust och svalt i lagår'n tillsammans med pelargonerna. Kan det funka tro?

Bibbi sa...

mialena, jag LÄSER paragraferna - glömde bara hänvisa till dem...

lotta: Fuchsian kan stå med pelargonerna om jag förstått saken rätt, den vill dock tydligen ha lite fuktigare så man får nog vattna den någon gång ibland? Kan rekommendera www.odla.nu - där lär jag mig massor!!