lördag, november 15, 2008

Deadline

För första gången på många år hade jag den här veckan en orubblig deadline - ett dokument som skulle granskas MÅSTE vara klart senast fredag eftermiddag. Därav bristen på uppdateringar här!
Kort referat av veckan - utöver jobb (observera att förra inlägget egentligen lades upp i tisdags morse, trots tidsstämplingen - jag påbörjade det nämligen måndag morgon):
Onsdag kväll hade jag kursavslutning. Gruppen hade skramlat till blommor och den som överlämnade dessa höll en lång utläggning om hur kul kursen varit, hur bra jag är som instruktör osv. Jag växte nog minst en halvmeter!! Vid hemkomst - jobb...
Torsdag kväll - egen hundträning (agility, på den hoppklassbana som kursarna fick springa på avslutningen) och styrelsemöte. Vid hemkomst - jobb...
Igår fredag - blev jag ÄNTLIGEN klar med dokumentet och levererade kl. 15.50. Sen var det dags att åka på SBK-Skånedistriktets "Kommunikationshelg". Det började kl. 18 med fika och 19.00 drog programmet igång på temat "Föreningsteknik - valberedningens roll". Föreläsare var Jan Wigdell som jag faktiskt inte har haft tillfälle att lyssna på tidigare. Jag har dock gått ett antal kurser för Riksidrottsförbundets chefsjurist (tror jag han tituleras) på den tiden jag jobbade i idrottsrörelsen. Så en del har jag ju hört förut - men det är aldrig fel med repetition och lite "nya infallsvinklar". Sen middag, lite surr med klubbkamrater och så i säng - vi somnade nog som klubbade allihop när huvudet lades på kudden.
Idag fortsatte det med mer föreningsteknik på morgonkvisten och sen fortsatte det med huvudnumret för helgen. Kommunikation. Här fick vi bl.a. göra en självskattningsanalys - vad är vi för figurer egentligen... Extra kul var att fokus låg på vilka STYRKOR man har. Ordet "svagheter" nämndes inte ens. Och se, har fick jag en bekräftelse på att jag är en sån som - som nämndes ovan - kan leva länge på Beröm!! Mina främsta styrkor (enligt min egen självbild, alltså) ligger nämligen i området "Entusiastisk", eller "gul" som färgkodningen var, och en sån gillar beröm... Hm... Lustigt nog kombinerar jag detta med att vara "Metodisk" (blå färg) - vilket bl.a. H, som jag hållit kurs med några gånger, konstaterade borde vara min absolut FRÄMSTA styrka. Ordning och reda... Vi kom dock fram till att eftersom H är VÄLDIGT "gul" så tonar jag antagligen ner den delen i mig och plockar fram det "blåa" draget när vi jobbar ihop.

Jag tycker att sånt här är jättespännande och återigen fick jag bekräftat det jag lärt mig på andra såna här kurser och liknande - det är viktigt att ha människor av olika "sorter" i en grupp, då blir slutresultatet bäst! Sen måste man vara medveten om sina egna, och andras, styrkor för att kunna använda dem på bästa sätt.

B är kvar på konferenshotellet för distriktsstyrelsen ska ha budgetmöte ikväll och imorgon. Jag ska försöka komma ikapp med mina studier, skriva protokoll från mötet i torsdags och... Ja, "tidsoptimist" var också ett kännetecken på den "gula"!!!

En helt annan sak: Häromveckan pratade jag och en kollega (som också bor ganska "kompakt") om det här med att man borde slänga ut den gamla 90-talssteron och satsa på en modern kompaktmodell istället. Men - man kastar ju inte ut saker som fungerar?! När jag kom hem i onsdagskväll meddelade B att "nu har slutsteget i stereon packat ihop"... Hm - lustig slump?! När jag började kolla lite på vad en modern "mikrostereo" kostar, så konstaterade jag att ganska många modeller kostar ungefär hälften av vad mitt 90-talspaket gjorde när jag köpte det (tidigt 90-tal - DET står dock hemma hos mina föräldrar, men jag skulle tro att Bs som nu packade ihop är från ungefär samma tidsperiod). Med tanke på penningvärdets utveckling så känns detta lite spännande... Och antagligen är det minst lika bra ljud i dessa anläggningar!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Puh vilken vecka! Här körs det också med stereo modell stor, från slutet av 80-talet. Vill också ha en liten, men det är mycket man vill ha, och den funkar faktiskt, de få gånger jag använder den.