söndag, november 16, 2008

Utmanad igen...

Jag blev utmanad av Lotta - det känns dock som att jag gjort något liknande tidigare? Nåja, här kommer det hela i alla fall.

De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

1. Jag skriver ständigt långa listor över saker ”att göra”. Tyvärr fylls de allt som oftast på snabbare än jag bockar av saker. Frågan är därmed om detta är en hjälp eller en stressfaktor?

2. Kopplat till ovanstående – jag är obotlig tidsoptimist. Inte på så sätt att jag ständigt kommer sent till olika saker, utan för att jag tror att jag ska hinna mycket mer än jag gör. Emellanåt kommer jag på att en bidragande faktor till detta nog är att jag har lite svårt att få in i min hjärna att såna där vardagliga ting som att diska, vika tvätt och inte minst stoppa undan de vikna kläderna på sina platser, faktiskt tar lite tid det också.

3. Jag lånar lite av Lotta här: Har ett pinsamt bra språköra. Tar efter dialekter och uttryck alldeles för fort (och helt omedvetet) för att det ska vara nyttigt. (Fördelen var ju klart i skolan där jag gillade språk – och fick bra betyg i dessa ämnen.)
Det har dock visat sig att detta INTE gäller skånska, jag har fortfarande inte några skorrande r. Dock har jag börjat använda en del ord och uttryck. Och fått en stundtals lustig ”be-toning”. Har en kollega som är sörmlänning och när vi åker tåg tillsammans kan vi ibland fnissa åt ”hur låter vi egentligen”. Det blir nämligen värre när jag umgås med andra av samma ursprung (”Mälardalen”) och med samma ”brytning”!!!

4. En till jag lånar från Lotta: Har ett i det närmaste perverst intresse för kartor. En GPS finns förvisso i hushållet, men jag skriver lika gärna ut en karta från Eniro… När jag var yngre och vi var ute och åkte med familjen (t.ex till kanottävlingar) så kunde jag sitta med kartboken i knäet och följa resan. En analog GPS?!

5. Jag är hobbypedant och njuter ohämmat när hemmet är nystädat och varje sak ligger på sin plats. Dessvärre är jag nog också hobbybohem, för jag har svårt att hålla ordningen konstant, utan det havererar snabbt efter städningen… Dessutom är det svårt att vara riktig pedant när som hundägare, samma sekund som hundarna kliver in i hemmet blir det hårigt och grusigt, så är det bara.

6. Finner ett märkligt nöje i att läsa (och jobba med) regler och stadgar, helt klart är detta kopplat till min ”långa och trogna tjänst” inom föreningslivet. Inte minst åren på Sv. Kanotförbundets kansli grundade detta intresse. Regler är till för att följas – och för att förenkla för oss som ska följa dem, vet man vad som gäller så behöver man inte ”tjafsa”.

7. Ekorre i tredje generationen. Mina mor- och farföräldrar sparade på ALLT. Jag undrar ibland hur många årgångar av ”Året Runt” som mina föräldrar och min morbror med familj fick kasta när mormor gick bort för 10 år sedan (jag var inte med vid den rensningen). Mina föräldrar har naturligtvis ärvt detta drag: ”kan vara bra att ha”. Men frågan är ju bara hur länge något ”kan vara bra att ha” – och hur många bra-att-ha-saker man behöver; av samma sort?! Jag försöker verkligen jobba med mig själv på den här punkten och inte spara så mycket saker, tidningar osv. Häromveckan rensade jag ju t.ex. i tidningshyllan – en applåd för mig!

Det är såna här gånger som jag konstaterar att jag inte är någon så där väldigt flitig bloggläsare, för att få ihop hela 7 att utmana var inte helt lätt, det bidde bara 6 st!
Jag utmanar följande, så får vi se om de hänger på:
Helena
Anne
Magda
Nina
Jessica
Hanna


När jag åt frukost såg vädret riktigt lovande ut, hoppades nästan på att kunna hänga ut lite tvätt på tork. Nu har det dock mulnat på så det vete katten vad det blir av detta...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har utmanat dig, kolla min blogg/Peter

Unknown sa...

Och jag med! Fast det stod mialena på Peters sida :)