måndag, november 03, 2008

Och där gick en helg till...

Hoppsan vad tiden rusar förbi!! Ett snabbt (?) referat av helgens övningar får det väl bli ändå... (som vanligt hoppas jag att inte min chef läser detta med tanke på tidpunkten då det skrivs)

I lördags förmiddag försvann B iväg på en jakt - utan hund. Det handlade om hare och det är, efter avklarat unghundsprov, inget som husse vill att Otto ska jaga "egentligen". Jag ägnade därför ett antal timmar åt att städa hemmet och promenera hundarna. Hostan håller i sig, även om den har blivit klart bättre, men det är inte läge att börja springa ännu. Ibland räcker det nämligen med promenad i rask takt för att lungorna ska försöka hoppa upp genom halsen. Usch. Nu vill jag bli frisk - mitt hopp om ett snabbt tillfrisknande eftersom insjuknandet gick i supersnabb fart, verkar vara förgäves.

Klockan 13 skulle jag träffa tjänstgörande tävlingsledare och "assistent" inför appellspåren på söndag - jag ska vara biträdande tävlingsledare. Det börjar ju bli hög tid att trampa ut dessa spår. Nu är det dock lite "strul" pga blåtungan så kossorna har inte åkt hem från betet ännu - alltså måste vi ha med oss markansvarig också. Det tog en timme att titta på vilka marker vi kunde börja trampa runt på nu... På 2 timmar lyckades vi få ut 8 spår (vi behöver 13, om det inte blir fler återbud). Sen lovade I och K att lägga ut resten i veckan. Jag har ju dessvärre ett jobb att sköta på dagarna och kvällarna är mörka nu. Och på lördag kunde de inte... (och då är det ju ändå nästan i senaste laget) Ska försöka ta ledigt en eftermiddag i veckan så vi kan åka ut och gå igenom ordningen på spåren i alla fall.

Igår var det fullbokat hela dagen, husse tog med sig hundarna till skogs och det är såna här dagar som jag är väldigt glad att jag HAR en husse åt hundarna - som dessutom är engagerad i dem. Det är det inte alla hussar som är, har jag förstått. OK, hade jag inte haft B så hade jag nog inte lagt upp gårdagen som jag gjorde...

På förmiddagen körde jag fortsättningskursen i agility på ett "specialtillfälle". Eftersom det är vissa hundar som har problem med framför allt tunnlarna, och då i synnerhet böjda sådana, när det är mörkt, så föreslog jag att vi skulle köra ett tillfälle en lördag eller söndag i dagsljus. Och det mottogs väl av deltagarna. Alla utom en kom - och den deltagaren hade nog höstlov även igår. De fick köra böjda tunnlar och bytesövningar, slalom m.m. Jag har börjat jaga flera av dem med att ta bort händerna ur slalomet - hundarna kan mer än förarna tror... Det gick riktigt bra för allihop och jag tror att det var "aha-upplevelser" för samtliga. Ibland måste man t.ex. göra en övning "svårare än nödvändigt" för att träna på det som är lite klurigare - eftersom vi sällan kör en hel bana så gäller det ju att "tvinga fram" byten t.ex! Den här gruppen är rolig att ha och det är så härligt att köra från kurstillfället med den där känslan av upprymdhet - de är duktiga, de har roligt - och då är det roligt att vara instruktör!!

Direkt från klubben körde jag till Malmö för att gå på kurs i Aldurs Prov. Grunderna kan jag i o f s och mycket kan jag klura ut på egna vägar - men så har det ju kommit en del nya funktioner osv, så det skadar inte att få lite ny "input". Ibland finns det ju "enklare" sätt att göra saker - än "mitt sätt". :-) Hur jag sen ska förmedla detta till mina "sekreterar-kollegor" på klubben, återstår att se. Jag funderar på att göra en... manual... (bygga på den gamla som programkonstruktören gjort tidigare). Börjar jag måhända bli lite yrkesskadad?! Kan ju vara kul att göra något som blir rätt från början, så att säga??

På hemvägen körde jag in om Ikea för att byta ut en skruv"mojäng" till en förvaringslåda som jag köpte för ett tag sen. Något knas med gängorna. Det var snabbt åtgärdat. Kunde inte låta bli att springa in i varuhuset - men lade band på mig, hade ingen lust att stå i kö för några ljus (även om Ikea har börjat med snabbkassa med självscanning, det var kö där med)... Vidare till Ica Maxi där jag ändå skulle handla. Där blev det ljus istället... Aningen dyrare, men jag slapp köa.

Väl hemma var det dags att sätta tänderna i den senaste uppgiften i Organisationssociologi. Eftersom jag har varit alldeles för lite på kontoret pga tester och möten, så hade jag inte hunnit läsa den bok som jag borde läst. På 2 timmar snabbskummade jag 320 sidor... Och sen svängde jag ihop dryga 3 sidor (i kortaste laget) om boken och reflektioner kring den. Om jag får godkänt på den här uppgiften så blir jag ärligt förvånad. Hittills har jag ju klarat mig med näsan över vattenytan men nu är jag tveksam. Det är dock bättre att leverera på utsatt tid, och bli underkänd - för då får man stöd i form av förbättringsförslag etc från lärarna. Om man inte levererar något alls så blir det "omtenta" och då är man helt utlämnad till sig själv. Alltså - bättre att lämna in något halvdant, än inget alls.

Jag kan verkligen inte rekommendera att göra det jag gör nu dvs jobba heltid, studera motsvarande heltid och dessutom hålla igång med kurser och annat på klubben. Det går, men det går med ett nödrop känns det som... OK, nu är det ju inte så att mitt fortsatta yrkesliv står och faller med dessa studier, så jag kan överleva att "bara" bli godkänd i slutänden.

Ikväll är det Bs nybörjaragilitykurs och så har vi lovat att vara med och träna platsliggning med ett ekipage inför söndagen. Tjohej - det går i ett här...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kurs i Aldur??? Här får vi räkna ut det mesta själva...

Jösses vilken fullspäckad helg du haft, som vanligt.

Unknown sa...

Sån jobbig hosta, usch. Ligga platt på rygg lär du väl aldrig göra en helg men så länge lungorna stannar kvar på sina platser funkar det väl. Krya på dig!

Bibbi sa...

Lotta: Det är fördelen med att ha programmakaren lokaliserad i distriktet! Jag kan komma upp till er och hålla kurs om du vill - när jag fått "kläm" på vissa saker själv, nu ska jag öva själv... :-)

Mialena: Nä, nästa lediga helg är typ lucia, så här blir det ingen totalvila. Hostan börjar som sagt bli bättre, men den är envis...