söndag, november 30, 2008

På kurs igen...

En ledig fredag var precis vad jag behövde!!

Helgen har tillbringats på en kursgård där det har utbildats kursledare för Hundungdom. Jag och J hade delen om Sveriges Hundungdom och "att leda ungdomar", resten sköttes av H och A från SBK/Studiefrämjandet. Jag var dock där hela helgen, och eftersom B var iväg på jakt där han inte kunde ha hund(ar) med sig i lördags, så fick vovvsen följa med matte och "bo på hotell" igen!! Känns som det blivit mycket av den varan ett tag nu!! Typ varannan helg?! NU får det vara nog ett tag dock. I natt har jag väl inte sovit strålande heller. 2 hundar skulle nämligen trängas med matte i sängen - en enkelsäng! Så fort nån av oss rörde sig, så vaknade åtminstone jag. Det är rätt intressant för Hampus, som sovit i sängen sen han var valp, blev "avskräckt" när jag flyttade ner hit och Bs dåvarande tik talade om att sängen, den var HENNES. Sen dess sover han inte i sängen - han kan hoppa upp och gosa en stund när vi går och lägger oss, men sen skuttar han ner i biabädden igen ganska snabbt. På hotell däremot... eller när vi är hemma hos mina föräldrar... DÅ ska han minsann sova i sängen!! Jag har funderat på om det KAN vara så att våra duntäcken här hemma är för varma för hans smak?

Efter en lätt trevande start så verkade deltagarna ha roligt över lag - men de var lite svåra att få igång i diskussioner och när man "slängde ut frågor". Nåja, de blir nog bra som ledare!

Väl hemma hittade jag B i bygget och själv körde jag igång dammsugare och golvmopp... Upp med adventsstake och -stjärna (det visade sig att jag hade rätt i mitt vaga minne, det var nån stake som havererade i vintras) och så var det lite mer advent i en hast.

Inga kommentarer: