fredag, november 21, 2008

Vinter, ögon i kors och lite annat

I veckan har termometern vid flera tillfällen på morgnarna varit nere under 0 grader. Skrapa bilrutor är ju ingen favoritsyssla men eftersom vi inte har nåt garage så är det ju bara att gilla läget.

Rent generellt så är det just nu helt hysteriskt med jobbet. Jag minns inte när jag sist jobbade hemma sent en kväll (måste varit nån gång på 90-talet inför någon deadline) men igår stängde jag av datorn kl. 23.30!! Jag behöver fler timmar på dygnet just nu!! Nästa vecka ser just nu hyfsad ut "på pappret" men i verkligheten så ligger jag efter något så makalöst så den lär försvinna lika fort som den här.

Huruvida det var den sena timmen igår eller om jag var trött imorse är frågan, men idag hade jag lyckats sätta in linserna "i fel öga". Jag körde bil till jobbet och det var inget vidare kul eftersom den första snön kom under natten och morgonen = halt och eländigt. Halva vägen låg jag några bilar bakom saltbilen, men sen vek den av. På ett ställe, där vägen går på en bro över järnvägen och det dessutom ligger en liten sjö precis vid vägen, var det riktig isbark på vägen. Hua! Turligt nog var det vinterdäck på det fordon jag framförde. Hela vägen tyckte jag dock att det var lite konstigt att inte skärpan "fixade till sig". Eftersom jag har brytningsfel så händer det ibland att om linsen kommer lite snett i ögat så ser jag lite suddigt (men bättre än jag gör helt utan glasögon/linser), men det brukar lösa sig efter en stund när linsen "landat rätt" i ögat. Eftersom jag mest stördes av vänsterögat så trodde jag att jag kanske satt in linsen "ut-o-in" men icke, kunde jag konstatera när jag tog ur den när jag väl kommit till jobbet. Till slut kom jag fram till att det kanske var läge att testa om jag varit trött inatt eller imorse, och helt enkelt skifta plats på linserna. Sagt och gjort - och vips så såg jag mycket bättre!

Snön vräker ner ute och skåningarna är som vanligt tagna på sängen och avåkningarna är många... Tänk att det BLIR vinter i det här landet, även på de här breddgraderna, varje år!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Haha... linshistorien påminner mig om när jag, efter en veckas skidåkning i alperna, skulle montera in linserna för hemresan på bussen. Jag såg fruktansvärt dåligt hela vägen och var allvarligt oroad för vad det var som var fel? Resan tog väl ca 1,5 dygn och linserna satt i hela vägen. När jag så småningom landade hemma och skulle ta ur dem hade jag ingen lins i ena ögat – och två i det andra...

Bibbi sa...

Jag kan bjuda på några tankspriddheter till (jag har NÄSTAN lyckats med den varianten en gång också, Lotta):
Sätta på mig glasögonen efter att jag satt in linserna! (Då brukar jag dock upptäcka ganska snabbt att det är nåt som inte stämmer)
Letat efter glasögonen när jag har dem på mig...

Unknown sa...

Bra jobbat Lotta! :)
Jag letar ocksa efter glasogonen nar jag har dem pa mig... Linserna i fel oga ar ocksa vanligt, attans vad bra jag ser pa det ena ogat da! Eller linser som spricker pa mitten - att jaga ratt pa dem langst in under ogonlocken ar ingen hit...
Varfor ar inte synkorrigering gratis forresten, det ar ju inte sa att vi koper brillor for att vi blir sa rackarns snygga i dem?!

Anonym sa...

Utmaningen antagen!:)

Bibbi sa...

Det där med att synkorrigering kostar har jag också funderat på... Samma sak med tänder - tydligen är de inte en del av "kroppen" när det gäller sjukvård. Nu har jag visserligen "frisktandvård" som Folktandvården erbjuder och i det paketet ingår det mesta men ändå...

Unknown sa...

Nu klarar man sig ju kanske utan tander, men vid tillrackligt dalig syn ar man handikappad, sa det borde ju atminstone raknas som "medicin" vid en viss styrka, kanske i narheten av styrkan dar gransen for "blind" gar? (-10 tror jag det ar har i England - jag hade -8,75 sist jag kollade, och det har andrats sen dess...) Jag har en "blind" korrekturlasare forresten, lite smakul :)

Man kan ju dock diskutera detta i evighet, precis som diverse kvinnoprodukter...