söndag, november 23, 2008

Snabb, snabbare...

Vintern håller Skåne i ett envist grepp. Personligen föredrar jag i o för sig det väder vi har just nu - ett par-tre minusgrader och någon cm snö - framför 5-10 plusgrader, regn och slabb. Om inte annat för att hundarna håller sig så mycket renare i det här "väglaget"!!

Igår var det regelrevideringsmöte med distriktet. Ja - förslagssammanställning, kan man väl kalla det. Sen återstår ju att se vad C-Tävlingssektorn "nappar på" av våra lysande idéer från Skåne!! Vissa saker har vi "försökt med förr" enligt sammankallande i D-Tävlingssektorn, men - skam den som ger sig! En spännande reflektion som jag gjorde mitt under mötet är att nu börjar man ju även på centralt håll bekymra sig över att deltagandet i bruks går ner. När man hör hur stora problem det är på vissa håll att komma med på MH, så undrar jag hur stor bromskloss detta krav är?! Finns det folk som VILL tävla bruks, men inte får - för att de inte lyckas få med hunden på MH? Som vanligt i dessa sammanhang kom snacket igång om att det är de långa tävlingsdagarna i brukset som gör att folk (i synnerhet ungdomar) flyr dessa grenar, och som vanligt kom också "se på agilityn som bara ökar". DÅ kunde jag inte hålla truten längre; "glöm det - en tävlingsdag i agility kan mycket väl börja kl. 06.30 och sluta kl. 18!". Jag blir så trött, man kan inte jämföra äpplen o päron!!

Idag har det varit ett strålande vinterväder så när akutinsatserna för att få hemmet beboeligt (dammsugare, golvmopp m.m.) var gjorda, tog jag och Hampe en prommis i det vackra vädret. Husse och Otto hade dragit till skogs på jakt.

Promenaden fick dock inte bli allt för lång - det var nämligen dags för "racet" på klubben idag. Alltså - kora klubbens snabbaste hund! Hampus har faktiskt placerat sig i en sån tävling förut, fast då var det på Springerklubben Östras special för typ... 6 år sedan? Så några större förhoppningar idag, bland "storsprungna" schäfrar, golden och dobbisar, hade jag ju inte. Men det är kul att leka lite ibland!

Jag tror det var 10-15 hundar med och vann gjorde en labbe, med en tollare på 2:a plats och en dobbis som 3:a. Resten av placeringarna räknade vi inte.

Jag har ju förresten dragit på en envis hosta sen jag blev förkyld för en månad sen. I veckan ledsnade jag på hostan och lyckades, efter mycket besvär, få en tid hos husläkaren (återigen konstaterar jag att det är lättare att få tid hos veterinären, och då går vi ändå hos ett privat alternativ när det gäller husläkarmottagning). Det togs prover och konstaterades att jag inga bakterier hade... Suck. Nästan så jag blev lite besviken - en bakterieinfektion brukar ju bli bra snabbt med lite antibiotika. Nu fick jag bara hämta lite hostmedicin på apoteket. Har ju inte sprungit en meter på en månad, så jag funderar på att prova lite försiktigt imorgon. Bara knappt 6 månader kvar till Göteborgsvarvet!

Inga kommentarer: