lördag, februari 28, 2009

Vår i luften och harmoni i själen?

Idag känner jag för första gången på länge att jag är någorlunda "ikapp mig själv" som jag brukar säga. Eller möjligen - någon form av harmoni infann sig under dagen?

Kanske beror detta på att vårtecknen börjar bli allt fler. Det börjar faktiskt vara hyfsat ljust när jag åker till jobbet (strax före 7) och jag hinner ta en hyfsad promenad med hundarna i någon form av dagsljus när jag kommer hem!! Imorse blev jag varse att det är dags att börja använda rullgardinen igen - det behövs ju inte direkt här på landet under vintern, det är mörkt ändå - för det var SOLEN som väckte oss! Härligt! Visserligen var det -6 grader ute men ändå...

Några timmar senare körde jag ner till klubben för att träffa agilityträningsgruppen för sista gången. Nu är det snart dags att dra igång kurserna igen och då får vi nog fokusera på det i veckorna... Vi ställde upp en bana och det var i synnerhet ett hörn som trasslade till det för de flesta. Det här med att tänka handling och var man ska placera sig får vi nog ta och jobba mycket med på fortsättningskursen nu i vår! Dessutom är det vissa som tror att de "inte hinner" för att de har snabba hundar - men de hinner mycket mer än de tror...! För egen del så gick det väl "så där". Jag hade ju häromveckan en idé om att börja köra backchaining på Hampe för att få upp farten, men det hade jag tydligen glömt idag. Hrm. Som vanligt gick alltså andra halvan av banan bra (rent tempomässigt) men de första 5 hindren var vääldigt sega. Medan vi var på klubben var solen framme och värmde på ordentligt, jag som kör mycket "lager på lager" kunde hänga av mig en av fleecetröjorna! Härligt!!!

Sen var det dags att köra till återvinningsgården med diverse förpackningsmaterial... städa upp i trädgården efter plåtslagarnas framfart... (under tiden lekte hundarna friskt)... handla... gå promenad... köra lite akut dammsugare... laga mat... och nu sitter jag här. Ska dock förflytta mig till TV-soffan och glo lite på melodifestivalen nu tror jag.

Apropå handla - jag som hade lovat mig själv att INTE köpa något på bokrean, kunde så klart inte hålla mig borta från borden på Ica Maxi. Liza Marklunds senaste (oklart om det var rean eller ett "allmänt" Ica-erbjudande?) och en kokbok (till... som om jag inte har kokböcker så det räcker?!). Jag har ju en hög olästa böcker eftersom jag mest läst kurslitteratur det senaste halvåret... Hm. Men jag hittade en del kul recept i kokboken i alla fall så det var nog ett bra köp. Ska testa ett imorgon tror jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här gicks det hundprommis i långärmad polo och fleecetröja idag, och det var riktigt skönt trots att solen nästan gått i moln!

Unknown sa...

Så himla skönt att det börjar bli ljust på morgnarna! Släpa sig ur sängen i totalt beckmörker är vansinnigt jobbigt.

Vill du låna böcker så kom förbi i sommar vetja - snart förflyttar sig ju biblioteket lite närmare dig :)