söndag, mars 01, 2009

Vasalopp och Vasasjö...

Idag är det alltså första söndagen i mars - dags för Vasaloppet! Ja, som så många andra sportfånar tycker jag att det är kul att följa detta evenemang på TV. I år blev det dock ett avbrott då det även var "öppet hus" hos den firma som levererade våra glaspartier till det blivande uterummet/vinterträdgården och vi hade en del "synpunkter" att framföra. Läs: B framförde synpunkterna (på den tejp som ryckte med sig delar av plastplupparna som SKA sitta KVAR) och jag kollade runt bland trädgårdsprylarna. Nu är det dock dags för besök på trädgårdsmässa på fredag, så jag la band på mig. Säljaren blev GLAD för kritiken, så ska det ju inte vara, det får vi ta tag i...

När vi kom hem igen var det lagom dags för vinnaren i damklassen att komma fram till Mora och jag vet inte vad det är med mig och idrottsliga prestationer på TV - jag får rysningar på något vis!! Kanske är det den gamla idrottsådran i mig som kickar igång och minns hur det kändes? Inte för att jag någonsin stod högst upp på pallen i några såna stora sammanhang, men på något vis kan jag föreställa mig känslan? (Som bäst i någon form av mästerskap kom jag precis upp på pallen dvs bronsplatsen)

Resten av dagen ägnades åt att
1) försöka få hemmet i ett någorlunda hyfsat tillstånd. Det här med att bygga om betyder ju att det stundtals känns som att sekunden efter att jag har ställt ifrån mig dammsugaren är det lika dammigt, skräpigt osv igen. Bläh. Men det går ju inte att ge upp, då blir förfallet totalt. Jag har ibland funderat på en del av de där som ställer upp i tv-programmet "Rent hus" - ta ifrån mig alla städredskap i en månad eller två så... Det är ju onekligen nackdelen med hundarna - oavsett hur mycket man torkar och tvättar tassar så drar det ju in sand och grus...
2) göra ett eget "Vasalopp" eller åtminstone promenad runt den sjö som ligger i skogen några kilometer härifrån och heter Vasasjön... Brukar försöka åka dit åtminstone nån gång på helgerna så att vi får lite omväxling i promenerandet.
3) ta en joggingrunda med Otto. Det gick väl hyggligt, men det märktes att han var lite trött fortfarande efter promenaden.
4) laga risotto för första gången i mitt liv. Det var nämligen ett av recepten i den där kokboken jag kom hem med igår... Det blev väl... "sådär" kan man säga - men jag/vi tror att jag/vi vet vad som gick lite halvsnett så det blir nog ett nytt försök snart. Och det var gott ändå!!

En av mina läsare som aldrig kommenterar annat än när jag träffar vederbörande "live" sa en gång: "det verkar som du gör så mycket - men det kanske blir så när man skriver ner allt..." och då skriver jag ju verkligen inte ner ALLT!!!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Missade vasaloppet totalt! Så går det när man försöker låta bli dumburken...
Hur gick det med plupparna, behöver de bytas ut eller kan man sätta tillbaka det som lossnade?

Anonym sa...

Här får husse sköta Vasaloppet. Han har ju själv åkt ett antal gånger och går inte att rubba från TV:n. Det får räcka med en "galning" i familjen...

Anonym sa...

Jag känner mig träffad, tror jag...Jag är så dålig på att kommentera..
// Nina L.