lördag, april 24, 2010

Apropå tidsbrist...

Apropå det här med tidsbrist som "alla" säger sig ha... Det är rätt många som undrar hur jag hinner med allt jag håller på med, och som jag själv konstaterat här ibland så jo - nog tar jag på mig lite mycket emellanåt. Känner dock människor som JAG undrar hur de hinner men antagligen är det något jag prioriterar som dessa personer väljer bort. Förra sommaren (tror jag det var) satt jag och kompisen H samt hennes man och funderade över det här med att man hade så mycket mer tid för sisådär 15 år sedan. Och konstaterade att: Det var före Internet!!

Att skriva ett par mail - tar inte lång stund, men några minuter. Å andra sidan så besparar mailen mig ganska många telefonsamtal, som antagligen skulle tagit betydligt längre tid att genomföra...
Att blogga - jag bloggar ju inte ens dagligen, men visst tar det lite tid. Å andra sidan så skrev jag periodvis vanlig dagbok tidigare...
Att söka information på hemsidor - ja, nu pratar jag inte om att "surfa runt" utan att faktiskt leta efter information som jag av en eller annan anledning behöver. Å andra sidan - den informationen hade jag fått leta upp på annat sätt tidigare...
Att delta i debatten på olika fora - har jag dragit ner på rejält. Det tar för mycket tid, och mitt tidigare favoritforum har "tappat stinget" känns det som.

Och nu kommer vi till grejen som jag verkligen inte fattar hur människor hinner med: Facebook!! Att ena stunden säga att "jag har inte tid" för att nästa sätta sig vid datorn och "fejjan" i ett par timmar, det får i alla fall inte jag ihop. Jo, jag finns på FB. Men jag är inte särskilt aktiv där, det ska jag ju säga! Några spel vågar jag verkligen inte engagera mig i, det har jag inte tid med. Eller rättare sagt: Jag prioriterar andra saker!

Vid något tillfälle har jag också funderat över hur jag hann med sådant som att baka eget bröd för 10-15 år sedan. Sen kom jag på att under större delen av 90-talet hade jag 10 minuters promenadväg till min arbetsplats. Idag lägger jag (minst) 50 minuter enkel resa på att ta mig till jobbet... Det gjorde jag i o f s innan jag flyttade till Skåne också, eftersom jag bytte jobb (och flyttade) uppe i Stockholm också, så det går inte att "skylla" pendlandet på flytten.

1 kommentar:

Lotta sa...

För 10-15 år sedan bakade jag också massor av eget bröd, men då jobbade jag skift och hade väldigt mycket mer fritid. Facebook är inte särskilt tidskrävande om man inte ger sig in i spelvärlden, vilket jag INTE har gjort. Har letat efter dig där, men inte funnit. Du får väl leta upp mig istället. ;-)