söndag, april 25, 2010

Sovmorgon?

Jag vet inte om det är ett ålderstecken men att tycka att det är sovmorgon när man får ligga kvar i sängen till 7-tiden, känns lite oroande. Nu har vi ju dessutom sovrumsfönstret i östlig riktning och glömmer vi att dra ner rullgardinen, vilket är lätt hänt så här på vårkanten - den fyller ingen funktion som insynsskydd eftersom vi sover på övervåningen och inte har några grannar åt det hållet, så på vintern när det är mörkt bryr vi oss oftast inte om att dra ner den.

Lazer har väl inte heller riktigt fattat det här med sovmorgon, i veckorna stiger vi ju upp mellan halvsex och kvart i sex ungefär och han tycker väl att det ska vara samma rutin även på helgerna. Igår när jag steg upp tidigare än så, såg dock t.o.m han lite förvånad ut.

Fördelen med tidiga morgnar är att det känns som att det blir mycket gjort under en dag. Jag har redan huggit tag i, och slutfört, den bidragsansökan för HU-distriktet till Region Skåne, som jag började brottas med igår kväll. Då fick jag dock ge upp, för ju mer jag vände och vred på medlemslistorna ju mer förvirrad blev jag. Man ska ange antal medlemmar totalt i varje lokalklubb inom Skåne Län, antalet medlemmar i åldern 7-25 år och hur många av dessa som är flickor. OCH de medlemmar som eventuellt bor i något annat län ska räknas bort. Dessutom har vi en liten "gränsproblematik" då distriktet även omfattar Blekinge och vi har många medlemmar i Sölvesborgs HU som bor på den skånska sidan av länsgränsen. Pust! Men: Excel-format, som vi får alla listorna från centrala kansliet i, är bra! Lätt att filtrera, sortera osv. Ffa har jag lärt mig att uppskatta en del finesser i Excel2007 just när det gäller sånt här. Så, nu är det klart, nu ska jag bara jaga rätt på årsmötesprotokollet som är ute för justering. Just nu befinner det sig ca 1 mil härifrån och jag ska förhoppningsvis hämta upp det under dagen om allt går som det ska. Imorgon träffar jag revisorn som också ska skriva på papprena, och sen är det bara att skicka iväg hela härligheten. Skönt! Om en månad är det dags för motsvarande insats till Region Blekinge, men eftersom jag redan har gjort sorteringen mellan länen i medlemslistan för Sölvesborg så går det förhoppningsvis snabbt och lätt.

Solen skiner så idag blir det utomhusaktiviteter. Tänkte vi skulle fixa till torkvindan t.ex. för nu är det dags att börja torka tvätten utomhus!!

Förresten, jag menar inte att FB måste ta en massa tid, det blir ju vad man gör det till... :-)

Och så gick jag ju ut och tränade lite med Lazer igår kväll. Den rackarns hunden är kvick att lära sig. På andra passet dvs det igår, började han fatta det här med att sitta i rätt position dvs vid min vänstra sida. Nu måste jag bara lära honom att sitta på höger också, med tanke på framtida agilityövningar... Visserligen sa uppfödaren redan när vi var där och hälsade på första gången, att jaktcockrarna är lite som bordercollie - de lär sig väldigt, väldigt fort. Men det här var jag nog inte riktigt beredd på!

Inga kommentarer: