onsdag, maj 05, 2010

Bokblogg, krasslig hundmage och lite vardag...

Efter ett uppehåll i läsandet har jag så tagit mig igenom en bok igen. Den här gången återvände jag till deckarträsket och Jan Mårtenssons Dödssynden.
Mårtenssons "hjälte" Johan Homan trasslar - precis som vanligt - in sig i ett komplicerat mordfall, som avskrivs som olycksfall av polisen. Sedan blir det ett mord till och Homan galopperar som vanligt runt och lägger sin nyfikna näsa i blöt, ända tills han hittar lösningen på fallet. Tillsammans med lite antikviteter och annat smått och gott är det ändå - som vanligt säger jag igen - en lagom trivsam blandning. Som någon tidningsrescensent lär ha skrivit - man lär sig alltid något när man läser en Homan-deckare! Har man inte provat, så tycker jag man ska läsa en Mårtensson. Jag har absolut inte läst alla och lite intressant är det att Homan inte riktigt verkar åldras i samma takt som normala människor, för att inte tala om hans katt... De första böckerna kom ut för ganska länge sedan, milt sagt.

Lazers mage krånglar lite och som vanligt blir jag skitnojjig. Inte så konstigt, som jag sagt tidigare, med tanke på det vi upplevde för 4 år sedan med Birk. Imorse hittade jag dock en död och rätt så rutten groda på gräsmattan, så har han haft den och lekt med så kan det ju vara en förklaring.

Ikväll har vi varit ute på en liten shoppingtur efter jobbet. Husse behövde komplettera garderoben lite inför helgen när han ska åka till Stockholm på möte. Efter det så har jag gjort en insats i högarna med ren tvätt så nu är allt undanplockat och instoppat på rätt platser. Skönt! Några punkter på "att göra"-listan avseende föreningsadministration har jag också kunnat stryka. Känns som jag börjar komma ikapp lite, äntligen...!

Inga kommentarer: