lördag, maj 15, 2010

Irrfärder i tillvaron?

Hoppsan, plötsligt gick det några dagar?!

Vi ställde in husvagnsutflykten i helgen, dels verkade inte vädret särskilt lovande och dels vill vi nog se att lillebror är ordentligt kry innan vi hittar på "nya äventyr" med honom. Nu verkar dock magen ha stabiliserats även om jag skulle vilja se att det blev ännu lite bättre. Men har han haft "maskar som i magen traskar" så kan det väl ta några dagar innan allt blir normalt misstänker jag. Vi maskade alltså av hela bandet häromdagen.

I torsdags investerade (nåja) jag i nya skor för hundaktiviteter. GoreTex är ett måste, tidigare har jag kört Viking men nu blev det ett par Ecco. Raffigt grå och röda... Inte min favvofärg kanske men rätt snygga. Viktigast är dock funktionen, och det låg inte på minussidan att det är elastiska skosnören!!

Igår gjorde vi en liten utflykt i den skånska myllan och besökte bl.a. Teba i Höör. Vi hann även med en sväng i hembygdsparken i Ängelholm, bra miljöträning för Lazer! Ja, för de andra två också för den delen. Ett litet kort joggingpass (bara en kvart men bättre än inget) hann jag och Otto med också... Mot Tjejmilen!!

Idag har husse varit och övningsskjutit på förmiddagen, då passade jag på att ta tag i högen med stryktvätt. Det tog några timmar, men nu är den väck! Skönt!! Jag satte ut mina småplantor på "kollo" i regnet också. Några av majsplantorna fick nog lite väl mycket regn men vi får väl se hur det går. Vi var iväg och handlade lite också - och började prata om klyftpotatis, lagom i höjd med frysdisken. Men allvarligt - 25 kr/kg för fryst potatis, när den färska (nåja) kostar 7 kr/kg?! Visst, lite kryddor är det säkert också men det kan vi nog fixa själva. Husse blev sugen på kladdkaka men det är ju samma där - 40 kr för en fryst?! Vad kostar ett par ägg, lite socker, smör, mjöl och kakao...? Och så lite jobb att röra ihop det och in i ugnen en halvtimme. Inte för att jag är snål på nåt sätt men ibland blir det lite absurt... Dessutom slapp vi säkert några onödiga tillsatser när jag bakade kakan själv!

Utöver promenader och miljöträningen har det inte blivit så mycket till hundaktiviteter, det ska erkännas. Nu är det ju Lazer jag vill pyssla mest med, men det är ju inte läge att stoppa i honom allehanda godbitar just nu. Vädret har inte precis inspirerat heller. Det är grått och regnigt och trist.

Jag försöker tvinga husse att vila sin onda axel så mycket det går, vilket inte är helt enkelt. Det finns ju massor av projekt att hålla på med här hemma, men den här helgen hade vi ju som sagt planerat för "minisemester" så nu försöker vi ta den på hemmaplan istället med lite utflykter osv... Imorgon tänker jag dock hänga på skogsträningsgruppen, även om det blir utan valp den här gången.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hemlagad kladdkaka är ju så mycket godare! Sen får det bli dyrare totalt när man väl köpt allt men det blir ju fler än en kaka av materialet :)

Bibbi sa...

Exakt. Nu hade vi faktiskt alla ingredienserna hemma så kakan var redan betald... :-)