fredag, maj 21, 2010

Så äntligen kom våren...

Efter den långa kalla sega vintern, blev det en kall, lång och seg vår också?! I onsdags var det någon på jobbet som sa när vi gick på lunch - "känner ni, nu luktar det vår". Och det gjorde det faktiskt. Igår kände jag att rapsen blommar - på lukten alltså.

Idag har det varit väldiga svängningar i vädret. Arbetsdagen tillbringades på kontoret i Hässleholm (det är ju där jag "ska" vara egentligen) och precis efter lunch öppnades himlens portar och åskan gick... Här hemma verkar det dock inte ha kommit en regndroppe och av radarbilderna på dmi.dk att döma så drog ovädret rakt över "mitten" av Skåne, nord-sydlig riktning!

Eftersom jag brukar pusta om att i maj borde man egentligen vara ledig och njuta av det vackra vädret, och det inte har varit så i år, så kanske man kan hoppas på "riktig" sommarvärme till semestern?

Igår blev det lite lydnadsträning för Lazer - sitt, kontakt och följa vid sidan (coachade K och S lite i kontaktövningar också) och så småningom fick Otto köra lite agility med fokus på slalom och att göra HELA slalomet...!

Idag har jag och Otto varit ute och joggat. Sen hade jag en tanke om att utnyttja det varma och vackra vädret och pyssla lite i trädgården men efter att husse lagat mat och vi ätit den, så gick luften ur mig. Det har ju varit något av "hell-week" den här veckan så det kanske inte är så konstigt. Tror jag ägnar mig åt soffan och "Så ska det låta" istället för att rensa ogräs...



Det var när jag sprang runt med kameran direkt efter jobbet
som jag blev lite sugen på att ta tag i trädgårdsarbetet...

Otto inspekterar dammen och planteringarna runt den.
Bilden ger tyvärr inte alls rättvisa åt den färgprakt som just nu råder,
framför allt genom aubretia (tror jag den heter - stenpartiväxt med lila blommor som anas i bakgrunden vid den gula tulpanen ovan).

Det är alltid lika spännande att se vad som kommer upp av
lökarna jag planterat på höstkanten, jag glömmer liksom vad jag har grävt ner och var...


En lite annorlunda röd tulpansort som jag också hade glömt.


Rosenkvitten, färgerna känns väldigt "platta". Får nog ta och
kolla inställningarna i kameran och lära mig att använda något annat än auto!!


Inga kommentarer: