måndag, september 06, 2010

1.08.00

Nytt personligt "bottenrekord" på Tjejmilen... Under rådande omständigheter (inte helt frisk) lovade jag mig själv att ta det lugnt. Det höll nästan hela vägen. Satte klockan på att "larma" om jag överskred en viss hastighet. När det återstod dryga 2 km kände jag mig rätt fräsch och den pep allt ilsknare, så då stängde jag av den funktionen och "öste på". Ska bli intressant att se hur kurvan från klockan ser ut! Effekten av loppet är i alla fall att snuvan nu har flyttat ner i halsen och blivit hosta?! Inte så kul men som jag sa redan innan loppet, antingen blir jag frisk eller så blir jag rejält sjuk. Vi får väl se vad det blir!

Allra allra första gången jag sprang (1997) var jag totalt otränad och tog inte tidtagningsklassen. Egen klocka den gången sa samma tid som igår, 68 min. MEN jag mådde betydligt bättre igår än jag gjorde den gången (då sa jag "aldrig mer" men efter 10 år kom jag igång igen).

Gårdagen avslutades mindre kul med att SJs X2000 blev 50 min försenat på vägen. 10 min stillestånd pga enkelspår pga spårarbete - hur kunde det bli 50 min i slutänden?!

Nu ska jag kurera halsen och mina värkande muskler (spänner mig i axlar o nacke när det börjar bli jobbigt, det märker jag även på träning).

4 kommentarer:

Lotta sa...

Hoppas det inte blir värre konsekvenser än luftvägsinfektion av gårdagens tilltag.

Bibbi sa...

Lotta, eftersom jag bara hade snuva igår - inget ont i halsen eller feber, vågade jag mig på att "ta det lugnt" runt. Hade det handlat om en "elitsatsning" hade jag inte startat alls.

Unknown sa...

Bra jobbat med tanke på mängden träning tycker jag! Och du såg ju int alltför medtagen ut efter målgång, så klockan gjorde sitt jobb med bravur!

Jag har ont överallt där bh:n sitter?! Måste träna mer på det där med att slappna av i axlarna...

Bibbi sa...

mialena, japp, det där med att slappna av i axlarna är helt klart viktigt... Onödigt att bränna energi på att använda muskler man inte behöver!!