onsdag, september 08, 2010

Så mycket att träna - och så lite tid...

Lotta konstaterar idag ungefär det jag tänkt på länge - det vore inte dumt att jobba halvtid och träna hund resten av tiden. Helst med bibehållen lön och inte med samma mängd jobb då...

Förra veckan blev ju något av ett totalhaveri på träningsfronten pga möten och klubbtävling. Jag skäms, lille Lazer fick inte göra mycket nyttigt!! Man läser ibland om begreppet "blogghundar" - de där som alltid gör allting "perfekt". Ibland funderar jag på om det finns "bloggförare" också dvs de som bara skriver om allt de gör - och när de inte gör något så skriver de inte... :-)

Den här veckan började ju inte heller så bra, och idag var förutsättningarna inte heller helt lysande då jag har tillbringat arbetsdagen i Blekinge med vidhängande restid. Kom hem 2 timmar senare än normalt... Hann ändå med att återuppta koppelpromenadsträningen och träna lite "sitt-stanna kvar" samt slalom innan det blev mörkt. Den lille svarte var - som alltid - med på noterna. Jämför man koppelpromenaderna med hur det var när vi drog igång projektet "lära Lazer att gå ordentligt i koppel" för en dryg månad sedan så är framstegen STORA. Framme vid målet är vi dock inte riktigt ännu. När det gäller slalom så undrar jag nästan om det inte var bra med ett träningsuppehåll. Idag satt nämligen ingångarna SAMTLIGA gånger. Mer rätt än fel alltså!! Härligt!! Jag tränar ju bara med 4 pinnar så det blir ingång + möjligen en port till beroende på hur "på" den lille svarte är. Fokus är ingången. Idag började jag lägga på ordet "slalom" också. Sitt-stanna kvar börjar funka allt bättre också. Det finns väl säkert de som tycker att jag borde kommit mycket, mycket längre med en 9 månader gammal hund. Om en månad får han ju faktiskt starta lydnadsklass 1. Jag ser dock ingen anledning att forcera tävlandet - eller träningen för den delen.

Det var ju det där med träningsplanering... Har rotat fram ett träningsprogram för springandet (som dock inte kan sättas igång med så länge jag låter som jag gör i halsen, men det blir bättre o bättre), nu måste jag sätta mig och tänka till kring Lazers träning också!! Att det ska vara så svårt?? Med tanke på allt jag vill göra med denne lille hund så är nog planering att rekommendera, om inte både han och jag ska bli helvimsiga.

Inga kommentarer: