tisdag, september 14, 2010

Jag har gjort det!

Lagt upp en plan alltså. Om än en något "tunn" sådan så i alla fall något att hålla mig i - när det gäller hundträningen. Igår hade husse kurs så jag och hela hundflocken hängde med ner till klubben och:
Lazer fick en "koppelträningspromenad", övningar i sitt-fot (kontakt) och ligg samt lite "springa mellan hinderstöd".
Otto fick en rastningspromenad med visst fokus på att "bete sig" i kopplet (han försöker ibland ta sig lite friheter utanför kopplets längd osv), sedan ägnade vi oss åt lite lydnad; linförighet med fokus på starter och lite stegförflyttningar samt det där momentet som jag antagligen aldrig blir klar med om jag inte anmäler honom till en appelltävling (om flera månader): framförgåendet. Från att ha hållit på bara med att stå och stå stilla, har jag nu börjat skruva lite i att faktiskt börja gå. Men där har vi det där med balansen i dragningen framåt... jisses vad han går igång på vissa leksaker! Det är väl en av få fördelar med mullvadarna som gräver hålor i våra planer, man kan gömma leksakerna lite så att de inte syns lika mycket. Igår testade jag även sista gången med att inte lägga ut något utan bara låtsades göra det. Det blev lika bra "drag" ändå... Hm. Vill ju inte ha något drag alls i det här momentet så jag får nog klura lite på det här! Efter en paus så hoppade vi även in bland agilityhindren när kursen var slut och körde starter på raksträcka (3 hopphinder). Eftersom det har uppstått tjuvstartstendenser så vill jag gärna jobba lite extra på just startbeteendet nu. När detta hade lyckats ca 3 ggr så körde jag även med att svänga runt det sista hindret på rakan och ta de andra två tillbaka. Svängar, gärna tajta såna, behöver vi ju träna mycket på - det är ju i yvigheten som de egna initiativen kommer när "fel" hinder kommer i Ottos väg.
Hampus fick för en gångs skull lite egentid med matte. En promenad för honom också och sen fick han faktiskt köra lite fritt följ, läggande under gång, inkallning med ställande och ställande under gång. Det var väl minst ett halvår sedan jag gjorde något sånt med honom sist och oj, vad lycklig han var!? Nu valde jag ju dessutom moment som faktiskt har funkat "hyfsat" i alla fall, så det underlättade väl det hela.

Så nu ska vi bara fortsätta att "ha en plan"... Jag har den klar för den här veckan och nästa. :-)

Inga kommentarer: