tisdag, september 07, 2010

Så där ja...

Nu börjar rutinerna återkomma... igår startade husse och L nybörjarkurs agility och idag var det min och Ms tur att dra igång höstens fortsättningskurs. Det kan nog bli en kul grupp det här, om än lite spretig som sagt. Det finns några "nötter" att knäcka men det ska nog lösa sig. Ofta handlar det ju faktiskt inte om att hunden "inte kan" utan att den inte har förstått dvs vi tvåbenta har varit för dåliga på att förklara.

Lazer fick debutera som "demo-hund" på temat slalom - hur man undviker att trassla in sig för mycket med armar och ben i slalomet själv som förare under inlärningen... :-) Jag vet ju inte om mina teorier (som bygger på det lärare Ninnie visade på instruktörsutbildningen i vintras) kommer hålla hela vägen till ett färdigt slalom, men vi försöker.

Otto fick köra lite efter avslutad kurs, fokus på starter - att inte tjuvstarta - och lite högerslalom (4 pinnar). Lika bra att använda det som är uppbyggt för kursen på ett kreativt sätt! Det var det där med att ha en plan innan man tränar... Just nu är min plan framför allt starterna som sagt.

"Kliet" i halsen har försvunnit och hostan har minskat. Goda tecken!

Inga kommentarer: